Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Dam: Säsongsavslutning

Säsongsavslutning på GPP IP.

Säsongsavslutning på GPP IP.

Efter den första kvalomgångens stora förlust i Kalmar känns dagens uppföljning på GPP IP inte längre riktigt lika spännande. ÖSK Söder fick av allt att döma en riktig fotbollslektion av IFK Kalmar och jag har inte sett någon som tyckt att resultatet var orättvist. Även om det kanske var några mål för stort. I andra halvlek var det ju en hel del mål som trillade in.

Den stora förlusten i Kalmar gör att man kanske ”glömmer bort”, vilken fantastiskt bra säsong ÖSK Söders Damer faktiskt har gjort. Förra året, som var den första säsongen i div 1, var laget länge inblandade i bottenstriden innan en starkare höst förde laget till en placering i mitten av tabellen. I år har tjejerna hela tiden varit med i toppstriden och man lyckades även ta den absolut första platsen efter några spännande avslutande omgångar. Lagets största framgång någonsin.

I eftermiddagens revanschmöte får Söder Dam väl i första hand inrikta sig på att visa, att riktigt så underlägsna som man var i Kalmar är man inte. Det tror jag inte heller att de är – så stor är inte skillnaden mellan de olika div 1-serierna. Söder Dam som fortfarande är obesegrade på GPP-gräset får väl inrikta sig på att försvara den sviten om inte annat. Möjligheten att gå vidare som bästa förlorare verkar tyvärr ändå inte vara så stor – för det krävs nämligen en vinst, eftersom Östersund och Assi spelade oavgjort i den första omgången.

Till eftermiddagens match har följande trupp tagits ut: Ida Lindell (mv), Stina Gävbo, Amanda Nordenby, Lisa Sundell, Silvia Erkisi, Hanna Holmgren Karlsson, Maya Pettersson, Sejde Abrahamsson, Sara Sandberg, Sabina Håkansson, Anna Meijer, Sandra Johansson, Klara Thorsén, Joline Jakobsson, Freja Olofsson, Emma Tivemo, Hanna Åbom (k) och Cassandra Söder (mv).

Jämfört med den trupp som var i Kalmar saknas den numera en menisk fattigare Camilla Erkisi samt Sara Hjelm och Sabina Forsberg. I deras ställe har Amanda Nordenby, Maya Pettersson och Anna Meier fått en plats i truppen.

ÖSK Söder Dam: Sista matchen på GPP 2014
IFK Kalmar: Sista matchen med gänget (God Bless ”Our” Americans!)
24Kalmar.se: Kval till elitettan: Sista resan med gänget
rekar.se: Tack

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.