Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U15: Avslutning med vinst

DSC_0012
ÖSKs U15-trupp avslutade sin seriesäsong på bästa sätt. Det var Köping FF som besökte Örebro och Grönpepparparken för avslutsföreställningen. När lagen i juni möttes i Köping slutade matchen med en knapp örebroseger (2-1). Idag hade de svartvita växlat upp och kunde utan några större problem köra ifrån gästerna. En 3-1 ledning i halvtid blev till slut hela 9-1 vid full tid.

Efter en formmässig svacka i samband med Elite Hotel Cup som sträckte sig några matcher in på höstsäsongen så har laget fått ordning på sitt spel igen och idag såg det riktigt bra ut med ett säkert försvarsspel och en rörlig och ständigt hotande offensiv.

Trots att den ”ordinarie målgöraren” Jonathan Eriksson hade något av en off-day fanns det andra som ville och kunde göra mål. Både Anton Söderman och Touma Sabbagh noterades för tre stycken. Övriga mål gjordes av Samuel Oskarsson, Sebastian Ternevid och Mohamud Hussen.

Efter Anton Södermans inledande mål efter 10 minuter var Köping aldrig i praktiken i närheten att kunna utmana om segern även om de efter en reducering till 2-1 höll sig kvar någorlunda i matchen tills dess att Touma Sabbagh gjorde 3-1 i den 28:e minuten. När sedan Anton Söderman fyllde på med två snabba mål precis i inledningen av andra halvleken var den enda kvarvarande frågan hur många mål det skulle bli. Det blev som sagt nio.

I ett lag där alla gjorde vad de skulle och de flesta dessutom lite till går dagens hedersomnämnande till de två centrala mittfältarna Henrik Westher och Samuel Oskarsson.

I den regionala serien blev den slutliga placeringen en andraplats efter ointagliga Sturehov. Grannarna på södersidan har vunnit samtliga 16 matcher de spelat i år och vinner säkert även de två som återstår för deras del.

Även om seriespelet nu är avslutat för U15:s del återstår ännu deltagandet i Karlslundscupen innan truppen kan gå inomhus för futsalsäsongen.

Matchfakta (2*40):
10. 1-0 Anton Söderman
16. 2-0 Samuel Oskarsson
23. 2-1
28. 3-1 Touma Sabbagh
41. 4-1 Anton Söderman
43. 5-1 Anton Söderman
49. 6-1 Mohamud Hussen
55. 7-1 Sebastian Ternevid
70. 8-1 Touma Sabbagh
72. 9-1 Touma Sabbagh

Laguppställning: Jack Meehan – Adam Fredriksson (58), Viktor Svensson, Olle Askerblom, Samuel Brunnberg (57) – Sebastian Ternevid (72), Samuel Oskarsson (k, 63), Henrik Westher, Anton Söderman – Touma Sabbagh (72), Jonathan Eriksson (ut ht, in 72)
Avbytare: Mohamud Hussen (ht), Carl Thuresson(57), Beroa Rahman(58), Jalal Nader (63), William Gåse(72), Martin Velander

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.