Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Dam: Bottennapp vid Kalmar Sund

Att det skulle bli en svår match var nog alla inställda på. Men att det skulle bli en sådan utklassning var nog man knappast beredda på från Söders håll. Underläge med 2-0 i halvtid kan man leva med – det är sådant som trots allt händer till och ifrån. Men när matchen var färdigspelad stod det 8-0 till hemmalaget IFK Kalmar. Ungefär samma siffror som det brukar bli när Söder Dam spelar DM-finaler mot KIF Örebro.

Vi väljer att se det annorlunda, de har nog inte fått träna försvarsspel på en hel säsong. Vi åker ner för att spela vårt spel, sade Söders tränare Niclas Collgård inför matchen till lokala media.

Det blev nog ungefär som Niclas tänkt sig – fast tvärtom. IFK Kalmar visade sig vara betydligt starkare än de lag som ÖSK Söder mött den här säsongen och det blev ÖSK Söder som fick spela ett spel man inte var vana vid eller förberedda på.
Kalmar var ett mycket homogenare lag. De visste var de hade varandra, de var fysiskt starkare och de hade spelare med spetskvalitéer som blandades med övriga spelare som var bra. Som jag såg det hade de inte en enda svag punkt, skriver Jonas Ask på söderdamernas hemsida efter matchen.

Så var det nog. Kalmar var mycket starkare än de lag som ÖSK Söder mött i den egna serien den här säsongen. I det läget var nog lagets vanliga taktik inte den bästa om syftet var att hålla nere siffrorna.

Även om förlusten säkert sved en hel del så bör den även gav en insikt i vad som krävs för att lyckas på en högre nivå. ÖSK Söders trupp är fortfarande ung och mycket utvecklingsbar. Till nästa säsong kommer de att vara ett starkare lag med förbättrade möjligheter att då ta nästa steg. Men närmast väntar ett förhoppningsvis jämnare returmöte på lördag.

Matchfakta: IFK Kalmar – Örebro Söder SK 8–0 (2–0)
12. 1–0 Lisa Malmström
25. 2–0 Linnea Johansson
49. 3–0 Lisa Malmström
52. 4-0 Lisa Malmström
61. 5–0 Amanda Fredriksson
66. 6–0 Antonia Conradsson
76. 7–0 Linnea Johansson
77. 8–0 Linnea Johansson

Laguppställning: Ida Lindell – Camilla Erkisi (33), Lisa Sundell, Stina Gävbo, Sandra Johansson – Sejde Abrahamsson, Silvia Erkisi (54), Freja Olofsson, Hanna Åbom – Sara Sandberg, Sabina Håkansson (76)
Ersättare: Cassandra Söder (mv), Hanna Holmgren Karlsson (33), Emma Tivemo (54), Sabina Forsberg (76), Sara Hjelm, Klara Thorsén och Joline Jakobsson

Publik: 335

ÖSK Söder Dam: Överkörda i Kalmar
IFK Kalmar: Brakseger för IFK Kalmar i kvalet
24Kalmar.se: Matchhjälten Malmström: “Det ser bra ut…”
Barometern: IFK:s galna kross i kvalet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.