Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Fredagsmatch mot Sundsvall

Plötsligt har det i eftermiddag ”dykt upp” en match i juniorallsvenskan. Enligt tidigare planer skulle mötet med GIF Sundsvall ha spelats i morgon (lördag), men nu finns den inplanerad på fredag eftermiddag. Kanske inte den mest naturliga placeringen för ett lag som har en bra bit att resa för att komma till skott. Bloggen gissar, att truppen var på landskampen igår och passar på att ta sin ÖSK-match ”på vägen hem”. Eller något åt det hållet.

Tillägg 1. ÖSKs matchtrupp: Marcus Elmersson, Hugo Eriksson, Oskar Ålgars, Carl Ekstrand-Hamrén, Andreas Klingström, Simon Glännestrand, Anton Westerlund, Amel Rastoder, Max Lindborg, Christer Lipovac, Carl Jägerhill, Oscar Fardelin, Adam Nilsson, Marcus Karlsson och Albin Ödberg

Tillägg 2: Det blev en säsongtypiskt rätt avslagen historia. Inget av lagen kände väl att de hade så mycket att spela för. Efter en spel- och målmässigt jämn första halvlek tog hemmalaget succesivt över mer och mer av initiativet under den andra halvleken, utan att dock få målmässigt betalat för sina ansträngningar.

Sundsvall tog ledningen i matchen redan i den 5:e minuten. ÖSK slarvade med bollen vid ett uppspel. Marcus Elmersson i ÖSK-målet försökte avvärja genom en utrusning, men hann inte fram men en GIF-spelare hann före och kunde prickskjuta från avstånd. Utjämnat blev det sedan i den 17:e minuten. Efter en lite rörig situation i Sundsvalls straffområde hamnar bollen hos Christer Lipovac. Denne får en halvträff på bollen som makligt rullar in vid ena stolproten.

Mot slutet av halvleken har Christer Lipovac och Simon Glännestrand rätt bra tillfällen att ge sitt lag ledningen. Christer tog sig in i straffområdet på ett bra sätt, men hans skott blockeras av ett mäktigt motlägg i absolut sista sekunden. Simon kommer till skott i en halvsnävt läge, men även om ahsn avslut var hårt kunde målvakten rädda med en fotparad.

ÖSK ökade takten i andra halvlek och pressade mot slutet av matchen ordentligt, men med tur och/eller skicklighet lyckades Sundsvalls målvakt freda sitt mål. Jag tror faktiskt inte att Sundsvall hade mer än ett skott mot ÖSK:s mål under den andra halvleken.

Bra i ett rätt blekt ÖSK var som vanligt backlinjen. Christer Lipovac var väl den som märktes mest av de offensiva spelarna, men hade ändå svårt att få till det i avslutningarna. I matchens slutminut fick han en gyllene chans efter ett bra upplopp längs kanten av Oscar Fardelin, men ur fritt läge vid straffomårdesgränsen sköt han högt över.

”Ingen höjdarinsats”, tyckte Björn Cervin efter matchen. ”Vi ligger väl på 70-80 % under större delan av matchen och hade för lite spring i benen. Sedan höjde vi oss mot slutet, men deras målvkat gör två tokräddningar och räddar sitt lag.

Matchfakta:
05. 0-1 Jesper Signeul
17. 1-1 Christer Lipovac

Laguppställning: Marcus Elmersson – Hugo Eriksson, Oskar Ålgars, Carl Ekstrand-Hamrén, Andreas Klingström – Simon Glännestrand (62), Anton Westerlund, Amel Rastoder, Max Lindborg (77) – Christer Lipovac, Carl Jägerhill (70)
Avbytare: Adam Nilsson (mv), Albin Ödberg (62), Marcus Karlsson (70) och Oscar Fardelin (77)

ÖSK: Oavgjort mot Sundsvall

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.