Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Dam: Årets sista bussresa

Ett tufft kval väntar ÖSK Söders målvakt Ida Lindell och målgörarna Sabina Håkansson, Hanna Åbom och Sara Sandberg.

Ett tufft kval väntar ÖSK Söders målvakt Ida Lindell och målgörarna Sabina Håkansson, Hanna Åbom och Sara Sandberg.

Klockan åtta på lördagsmorgonen rullar söderdamernas buss iväg mot elitseriekvalet (om nu alla kommit till samlingen i tid). Den geografiska destinationen är Kalmar där en kvalmatch mot IFK Kalmar, seriesegrare i div 1 Östra Götaland, väntar.

I Kalmar väntar en motståndare med en imponerande facit av årets säsong. Kalmar vann 19 av sina 22 matcher, spelade två oavgjorda och förlorade bara en. Målskillnaden var förkrossande 108 – 13. Söders siffror som jämförelse var 15-4-3 med målskillanden 64-31.

Kvalmotståndarna åkte förra året ur Elitettan med knapp marginal och siktar på en återkomst redan efter ett år i den lägre serien. Lagets bästa målskytt Linnéa Johansson gjorde 34 mål och hennes anfallskollega Amanda Fredriksson gjorde 28. Två spelare att hålla ordning på för Söders försvar med andra ord. ÖSK Söders Sara Sandberg gjorde 18 mål i årets serie med Hanna Åbom på 16 mål på andraplatsen.

Med bussen till Kalmar reser följande spelare: Ida Lindell (mv), Stina Gävbo, Sara Hjelm, Lisa Sundell, Silvia Erkisi, Hanna Holmgren Karlsson, Camilla Erkisi, Sejde Abrahamsson, Sara Sandberg, Sabina Håkansson, Sabina Forsberg, Sandra Johansson, Klara Thorsén, Joline Jakobsson, Freja Olofsson, Emma Tivemo, Hanna Åbom (k) och Cassandra Söder (mv).

Det är alltså samma 16 spelare som var på Gotland förra helgen. Truppen har dessutom utökats med Sara Hjelm och Joline Jakobsson.

För årets kvalspel gäller att de tre segrarna i kvalmatchernas dubbelmöten går upp. Dessutom flyttas det bästa av de förlorande lagen upp – detta på grund av Tyresö tvingades ur Damallsvenskan av ekonomiska skäl. Detta innebär att vinst i en av kvalmatcherna eller kanske till och med ett oavgjort resultat i en av dem skulle kunna räcka för avancemang.

Kvalmatchen spelas på Gröndals IP i Kalmar med avspark kl. 15:00.
Löpande rapporter kommer att lämnas via Facebook och på Twitter av @osksoderdam.

ÖSK Söder Dam: Inför matchen mot IFK Kalmar
IFK Kalmar: Lovisa har spikat igen i ettan
24Kalmar.se: Talangfull mix väntar i kvalet
Barometern: ”Damkvalet är ett skämt”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.