Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U16: Brage – oavgjort igen

Burin Jankaew blev poängräddare för ÖSK med ett mål och en målgivande passning.

Burin Jankaew blev poängräddare för ÖSK med ett mål och en målgivande passning.

ÖSK och Brage verkar ha svårt att skilja på sig. I vårmatchen hade ÖSK ledningen med 2-0 för att sedan tappa till 2-2. I dagens match på GPP IP var det likadant fast tvärtom. Lagen hade en halvlek var – Brage den första och ÖSK den andra. Den första dominerades av Brage vars snabba anfallare hittade användbara löpvägar genom ÖSKs backlinje med två mål som resultat. (Fast det andra såg väl nästan ut som om det varit offside).

I andra möblerade ÖSK om en del i laguppställningen. Bland annat kom Oscar Sandberg in som mittback för att man skulle få bättre kontroll på Brages snabba anfallare. Ett lyckat drag skulle det visa sig eftersom Brage inte alls kändes lika farliga i andra halvlek. I stället är det ÖSK som blir det spelförande laget. Hemmalaget kan också först reducera och sedan kvittera – båda gångerna på nick. Först är det Anton Anhammer som nickar in en av Burins väl avvägda hörnor och sedan är det Burins tur efter en fin prestation längs kanten av Kevin Suarez, som avslutas med en prydlig liten chip till Burin.

Med ca. 10 minuter kvar blir Oscar Sandberg rätt oturligt frilägesutvisad. Oscar stoppar ett uppspel vid mittlinjen och det är i alla fall från sidan svårt att avgöra om den tar på axeln eller på överdelen av armen. Någon avsiktlig hands verkar det inte ha varit. Men vad hjälper det – av planen fick han lov att gå.

ÖSK väljer i det läget att gå ned på ett tremannaförsvar för att inte tappa någon anfallkraft. Lukas Hjort går ner och tar en av backplatserna, vilket skulle visa sig lyckosamt. Med några minuter kvar att spela kan han glidtackla bort en boll efter det att John Lennartsson i ÖSK-målet blivit rundad.

Något mer mål blir det dock inte för något av lagen och slutresultatet får väl anses som rättvist med tanke på hur matchen utvecklade sig.

Bra prestationer i matchen av John Lennartsson med några kritiska räddningar, Pontus Bergström med sitt vårdade backspel, slitvarargarna Adem Greku och Jakob Ludéen på mittfältet samt energiknippet Burin Jankaew på topp.

Lagets hemsida: 2-2 på grönpepparplan

Matchfakta (2*40).
17. 0-1
39. 0-2
48. 1-2 Anton Anhammer (Burin Jankaew)
61. 2-2 Burin Jankaew (Kevin Suarez)
69. utv. Oscar Sandberg

Laguppställning: John Lennartsson – Oscar Sandberg, Gabriel Fernsten, Max Jansson Åhlén (ht), Pontus Bergström – Samuel Brunnberg (ut 29, in 78), Lukas Hjort (ut ht, in 63), Adem Greku, Jacob Pehrson (67) – Burin Jankaew, Hampus Lundgren
Avbytare: Jakob Ludéen (in 29, ut 63, in 67), Kevin Suarez (ht, ut 78)), Anton Anhammer (ht)

Detta bildspel kräver JavaScript.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.