Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P16: DM-mästare

ÖSK P98 - årets DM-segrare i klass P16. (Foto: ÖLFF).

ÖSK P98 – årets DM-segrare i klass P16. (Foto: ÖLFF).

ÖSKs P16-lag blev i kväll distriktsmästare. Motståndarna från IFK Kumla bjöd upp till en bra kamp och var det något bättre laget under den första halvleken. Deras avslut var dock inte lika bra som spelet i övrigt och därför var det ändå ÖSK som kunde gå till halvtidsvilan med en 1-0 ledning. Målet gjordes av Burin Jankaew i den 19:e minuten efter en snett-inåt-bakåt passning av Almin Masic. Burin skott efter marken hittade in i Kumlas mål vid ena stolpen.

I andra halvlek tog ÖSKarna över initiativet samtidigt som Kumlas offensiva spel mer eller mindre försvann. Möjligen bidrog ÖSKs breda trupp där man successivt kunde byta in fräscha spelare utan att för den sakens skull tappa speciellt mycket i spelstyrka. Efter en dryg timmes spel drabbades Kumla av en utvisning efter det att en av deras spelare drog på sig sitt andra gula kort. Båda gångerna var det Almin Masic som fälldes. Vid det första tillfället blev det dessutom straff. En straff som Almin själv tog men som tyvärr inte slog speciellt bra, vilket gjorde det möjligt för Kumlas målvakt att rädda.

ÖSKs andra mål kom i den 66:e minuten. Vänsterbacken Pontus Bergström slog ett väl avvägt inlägg mot bortre och där dök Hampus Lundgren upp vid bortre och nickade in den. Därefter återstod i princip bara att spela av matchen utan några ytterligare incidenter och det klarade man av på ett bra sätt.

Även om ÖSK spelmässigt inte kändes helt övertygande gjorde laget vad som behövdes för att säkra DM-tecknen. Dessutom fick man revansch för 2-0 förlusten i den regionala serien för några veckor sedan. Bra i laget var väl främst Viktor Franssila, Almin Masic (trots straffmissen) samt Burin Jankaew.

Lagets hemsida: DM mästare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.