Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17 och U19: Vinst och förlust

Marcus Karlsson gjorde ÖSKs mål mot Brommapojkarna.

Marcus Karlsson gjorde ÖSKs mål mot Brommapojkarna.

Både ÖSKs juniorlag och det pojkallsvenska laget gjorde klart veckans match under lördagen. U19 mötte Åtvidabergs FF på Behrn Arena medan det yngre laget var i Bromma för match mot Brommapojkarna.


Det pojkallsvenska laget mötte de redan klara seriesegrarna frå BP på Grimsta IP. Slutresultatet 2-1 till hemmalaget är det väl egentligen inte så mycket att säga om. Speciellt inte med tanke på att en del spelare saknades som normalt tar en plats i förstauppställningen. Skador, sjukdomar och en från början rätt tunn trupp gjorde att förstärkning togs in från U16 –  vilket i och för sig inte är så dumt eftersom det rör sig om spelare som skall representera ÖSK i den här serien nästa år. Steget från en regional P16-serie till den högsta juniorallsvenska serienivån är rätt ordentligt.

På sin hemsida redovisar ÖSK laguppställningen men inte så mycket mer.  BP tog ledningen i den 37:e minuten på straff och ökade sedan på sin ledning till 2-0 några minuter in i andra halvleken. ÖSKs mål gjordes av Marcus Karlsson i den 67:e minuten.

Startelvan: Adam Nilsson (45) – Tim Bergström, Michel Yanez, Yosef Al-Mayahi, Albin Ödberg – William Gunnarsson (28), Joel Nilsson, Mirza Turan, Almin Masic – Marcus Karlsson (73), Viktor Walldén (80)
Ersättare: Albin Rydberg (mv, 45), Gabriel Fernsten (85), Ebrima Jaiteh (80), Samuel Brunnberg, Johan Sjögren (73) och Oliver Kåhed (30, ut 85)


Mikael Loöns två mål betydde tre poäng för ÖSK i juniorallsvenskan.

Mikael Loöns två mål betydde tre poäng för ÖSK i juniorallsvenskan.


Det juniorallsvenska laget mötte Åtvidabergs FF på hemmaplan. En match som betydde en hel del för ÅFF, som kämpar för att hålla sig kvar i den högsta juniorallsvenska serien. ÖSK, som har ett tillräckligt stort avstånd till nedflyttningsstrecket för att inte behöva känna sig oroliga var väl i första hand ute efter att vända den förlustsvit som laget hamnat i under den senaste månaden.

Precis som för kollegerna i U17 hade man fått lov att lappa och laga en del när man satte ihop laguppställningen. En av lapparna var den centrala mittfältaren Mikael Loön från U17 – ett lyckat val skulle det visa sig eftersom Mikael blev ÖSKs matchvinnare med ett mål i vardera halvleken.

I en match som ÖSK dominerade från start till mål tog ÖSK ledningen redan i den 13:e minuten. Micke Loöns skott blockerades av en försvarare. Bollen kom dock tillbaka och Micke kunde prickskjuta ett lågt pressat skott vid bortre. Snyggt och effektivt.

ÖSK dominerade som sagt matchen, skapade flera bra chanser utan att ändå få till det. ÅFF hotade vid några tillfällen då de lyckades fylla på med mycket folk i ÖSKs straffområde (typ vid fasta situationer), men fick inte ut så värst mycket mot ett resolut spelande mittbackspar och två följsamma ytterbackar framför trygga Marcus Elmersson.

Åtvidabergs mål kom alltså rätt oväntat efter en timmes. Ånyo bekräftades den smärtsamma sanningen att en fotbollsmatch kan man inte kontrollera. Efter en snygg liten chip över backlinjen hittar en av deras anfallare tillräckligt mycket utrymme för att kunna vinkla in bollen vid ena stolpen. Jublet från medresta föräldrar indikerade att målet verkligen betydde något för laget.

Efter målet ökade ÖSK trycket och fick så småningom resultat. Först genom en frilägesutvisning efter det att Felix Möller frispelat Christer Lipovac. Sedan genom det matchavgörande målet. Ett inkast av Anton Westerlund och lite bolltrolleri från Felix Möller öppnade upp för Mikael Loön som satte bollen högt i närmsta krysset. Snyggt igen, men förmodligen också något tursamt.

Erik Österlund: Micke L’s avgörande mål i lördags (video)

Matchfakta:
13. 1-0 Mikael Loön
59. 1-1 Znar Renjbar
75. Frilägesuvisning
80. 2-1 Mikael Loön (Felix Möller).

Startelvan: Marcus Elmersson – Hugo Eriksson, Oskar Ålgars, Carl Ekstrand Hamrén, Edvin Ahlnäs (60) – Simon Glännestrand (75), Amel Rastoder, Mikael Loön, Andreas Klingström – Christer Lipovac, Carl Jägerhill (32)
Ersättare: Felix Möller (32), Viktor Franssila (75), Anton Westerlund (60), Alex Hahne, Jack Meehan (mv, U15)

Möller och Westerlund startade på bänken eftersom de tränat med A-truppen på förmiddagen.

ÖSK: Loön sänkte Åtvidaberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.