Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Dam: Shoot-out at Grönpepparparken

Sara Sandberg är åter med i truppen. Här med Camilla Erkisi till vänster och Sandra "Fläkten" Johansson till höger.

Sara Sandberg är åter med i truppen. Här med Camilla Erkisi till vänster och Sandra ”Fläkten” Johansson till höger.


Årets viktigaste match för ÖSK Söder Dam spelas på lördag kl. 14:00 på GPP IP. Ja, årets viktigaste match spelas ju iofs. varje vecka, men den här gången är det faktiskt lite extra speciellt, eftersom det är hemmalaget och serieledarna som möter serietvåorna från Västerås. Fem plusmål i ÖSK Söders favör skiljer lagen åt då domare Cecilia Ekwall från Vendelsö blåser igång matchen. Frågan är hur det ser ut då hon avslutar den kvart i fyra.

En sak är klar. Trots sitt målmässiga övertag har ÖSK Söder inte råd att spela oavgjort. Smedby AIS, som bara ligger en poäng efter på tredjeplatsen, har en betydligt enklare match mot redan nedflyttningsklara Tyresö DFF på sitt lördagsprogram. Det är alltså vinna eller försvinna som gäller för de två topplagen.

Några förmaningens ord från Niclas Collgård till sitt lag.

Några förmaningens ord från Niclas Collgård till sitt lag.

Både ÖSK Söder och Västerås BK30 kommer från mindre bra resultat i den förra omgången. Söderdamerna tappade en till synes säker ledning i bortamatchen mot IFK Nyköping. En ledning med 2-1 i den 88:e matchminuten förvandlades till en 4-2 förlust efter 93 minuters spel. BK30 å sin sida förlorade på hemmaplan mot Enskede IK med ofattbara 7-1. Rejält med tändvätska för båda lagen med andra ord – om det nu skulle behövas.

Under det här året har Söder Dam visat sig vara ett mycket starkt hemmalag – speciellt sedan man flyttade hem till Grönpepparparken. Den första matchen där spelade de den 1 juni och sedan dess har det bara blivit en poängförlust på hemmaplan – den oavgjorda matchen mot då serieledande IFK Nyköping.

Allt är alltså upplagt för en spännande match med möjlighet till serievinst och kval till den näst högsta damserien i potten för segraren.

Till matchen har Niclas Collgård tagit ut följande spelartrupp: Ida Lindell (mv), Maya Petterson, Stina Gävbo, Anna Meijer, Lisa Sundell, Silvia Erkisi, Hanna Holmgren Karlsson, Sejde Abrahamsson, Sara Sandberg, Sabina Håkansson, Sabina Forsberg, Sandra Johansson, Klara Thorsén, Freja Olofsson, Emma Tivemo, Hanna Åbom (k) och Cassandra Söder (mv).

Tillbaka i A-lagstruppen är alltså Sara Sandberg – lagets ledande målskytt. Sara spelade en halvlek i utvecklingsserien tidigare i veckan och är fit for fight igen. Av spelarna från matchen mot IFK Nyköping saknas väl främst Camilla Erkisi som är gulkortsavstängd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.