Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Målrikt mot Vasalund

Det blev mål i hemmadebuten för Viktor Walldén.

Det blev mål i hemmadebuten för Viktor Walldén.

ÖSKs pojkallsvenskar mötte på söndagseftermiddagen Vasalunds IF från Solna. I en målrik tillställning, där ÖSK hade överhanden men hela tiden ”envisades med” att släppa in sina motståndare i matchen, stod hemmalaget till slut som segrare med tennissiffrorna 6-4.

ÖSK rivstartade matchen och hade redan efter fyra minuter den första bollen i mål. Efter ett snabbt inkast satte Marcus Karlsson högsta fart i den högra kanalen. Nästan nere vid sidlinjen slår han en passning som Viktor Walldén kan brösta (eller möjligen mage) in vid bortre. Walldén (-98), ett höstförvärv från Carlstad United, kan därmed göra sitt första mål i en ÖSK-tröja. Lite onödigt bjuder ÖSK sedan in Vasalund i matchen igen genom att via en motspelare valla in en misslyckad rensning i det egna målet.

Några minuter senare tar ÖSK på nytt ledningen. Mikael Loön slår en frispark som ändrar riktning på en vasalundare. Bollen ändrar riktning och hamnar framför fötterna på Albin Ödberg som kommit in från kanten för att mer eller mindre bredsida bollen i mål från nära håll. Vasalund utjämnar igen när deras centrala anfallare som hela tiden testar offsidegränserna kommit fri rakt framifrån. Några minuter tidigare hade han för övrigt en bra chans i ett liknande läge. Han rundade Adam Nilsson i ÖSK-målet, men skottet täcktes mer eller mindre på mållinjen av Viktor Franssila som på hockeyvis blockerade stora delar mållinjen.

Två minuter senare gör Jonathan Lundberg sitt första mål i matchen. På nytt ligger ett snabbt anfall av Marcus Karlsson bakom målet. Marcus kommer den här gången igenom centralt. Hans skott kan halvräddas av målvakten. Returen till Jonathan som behärskat lyfter bollen över målvakten och in i mål.

Vasalund startar andra halvleken med en högre press och dominerar några minuter tills dess att Jonathan Lundberg ökar på ÖSK-ledningen med sitt andra mål. Lite av en kopia av hans första med den skillnaden att det den här gången är Albin Ödberg som transporterar upp bollen och får se sitt skott halvräddat. Jonathan fanns på rätt ställe för att lugnt kunna placera bollen i mål. Sedan är det Jonathan Lundberg som kan agera framspelare. Han bryter en passning i Vasalunds backlinje och sänder Marcus Karlsson fri mot mål. Det finns väl inte så många som kan springa ikapp Marcus i de lägena – i alla fall gjorde det inte det i Vasalund. Marcus skott går under målvakten till 5-2.

Där borde matchen väl egentligen ha varit över – i alla fall målmässigt, men det var den inte alls. Vasalund kan reducera till 5-3 efter lite oinspirerat försvarsspel framför Adam Nilsson. Minuten senare utökar sedan den just inbytte Ebrima Jaiteh ÖSKs ledning med ett snyggt skott i närheten av ena krysset. Passningen från hans lagkamrat i U16 Gabriel Fernsten. En bra dag således för lagets 98-or som kunde noteras för hälften av de sex målen (Walldén, Karlsson och Jaiteh). Med fem minuter kvar kan Vasalund reducera ytterligare en gång – något hot mot ÖSK-vinsten blev det dock aldrig.

Rickard Torstensson var trots segern över ett av topplagen i serien inte helt nöjd med lagets insats. För många bolltapp och otillräckligt kollektivt försvarsspel orsakade flera av baklängesmålen i matchen. Samtidigt var han nöjd med att laget i princip kunde göra mål ”när det behövdes”. Plus ville han i första hand ge till Jonathan Lundberg, Mikael Loön, Viktor Franssila och Tim Bergström.

Matchfakta:
04. 1-0 Viktor Walldén (Marcus Karlsson)
18. 1-1 Drilon Marmullakaj
23. 2-1 Albin Ödberg (Mikael Loön)
35. 2-2 Drilon Marmullakaj
37. 3-2 Jonathan Lundberg (Marcus Karlsson)
52. 4-2 Jonathan Lundberg (Albin Ödberg)
74. 5-2 Marcus Karlsson (Jonathan Lundberg
79. 5-3 Niklas Söderberg
80. 6-3 Ebrima Jaiteh (Gabriel Fernsten)
85. 6-4 Zhavokhir Akbaraliev

Laguppställning: Adam Nilsson – Michel Yanez, Johan Sjögren, Viktor Franssila (76), Albin Ödberg – Tim Bergström (82), Mikael Loön, Mirza Turan (k), Viktor Walldén (62) – Marcus Karlsson (77), Jonathan Lundberg
Avbytare: Jack Meehan (mv), William Gunnarsson (62), Gabriel Fernsten (76), Ebrima Jaiteh (77), Ridwan Ikar Amin (82), Oliver Kåhed

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.