Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17/U19: Oavgjord söndag

Både ÖSK U17 och U19 spelade 3-3 i sina bortamatcher på söndagen. Det yngre laget var i Norrköping och tappade en 3-1 ledning till oavgjort. Nålgörare var Mirza Turan (2) samt Marcus Karlsson. Som vanligt när U17 och U19 har samma speldag hade laget fått dela med sig av sina resurser till U19, där Jonathan Lundberg och Michel Yanez spelade den här gången. I ”deras ställe” deltog anfallaren Ebrima Jaither och högerbacken Oscar Sandberg från U16. Ebrima fick spela hela andra halvlek i stället för Almin Masic. Jag förmodar att Almin fick ta det lige lugnare med tanke på att han skall iväg och spela P15-landskamper denna vecka.

Matchfakta:
30. 1-0
37. 1-1 Mirza Turan (Felix Möller)
63. 1-2 Marcus Karlsson (Albin Ödberg)
67. 1-3 Mirza Turan (Tim Bergström)
70. 2-3
80. 3-3

Laguppställning: Adam Nilsson – Tim Bergström, Johan Sjögren, Viktor Fransilla, Albin Ödberg – Oliver Kåhed (75), Mikael Loön, Mirza Turan, Almin Masic (45) – Felix Möller, Marcus Karlsson (85)
Avbytare: Albin Rydberg (mv), Ebrima Jaiteh (45), Alex Hahne (75), Oscar Sandberg (85)

ÖSK: Oavgjort mot Norrköping


Medan U17-laget tappade en 3-1 ledning gjorde U19 tvärtom. De låg under med 3-0 med en knapp kvart kvar att spela. När matchen var slut stod det ändå 3-3. Hjälp med upphämtningen hade man förmodligen av att motståndarna Älvsjö AIK fick en spelare utvisade i den 73:e minuten efter att ha fått sitt andra gula kort. Det verkar för övrigt ha varit en hård eller möjligen irriterad match. ÖSKarna kunde nämligen åka hem med ytterligare fem varningar i bagaget utöver poängen och de tre målen. ÖSK hade minst sagt en tunn besättning på avbytarbänken. Där satt förutom Oscar Fardelin bara Simon Bladh som är en av målvakterna i U15-truppen.

Matchfakta:
15. 1-0
40. 2-0
66. 3-0
73. Utvisning Älvsjö
77. 3-1 Oscar Fardelin
79. 3-2 Jonathan Lundberg
89. 3-3 Andreas Klingström

Matchtrupp: Edwin Ahlnäs, Oskar Ålgars (k), Jonathan Lundberg, Amel Rastoder, Carl Jägerhill, Andreas Klingström, Michel Yanez Hernandez, Hugo Eriksson, Carl Ekstrand Hamrén, Simon Glännestrand, Marcus Elmersson (mv).
Avbytare: Simon Bladh (mv, U15), Oscar Fardelin

För en del av spelarna i truppen lär det bli match igen på tisdag. Då spelar nämligen U21 bortamatch i Gävle.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.