Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U15: På väg upp ur svackan

När Jonathan Eriksson byttes in i andra halvlek fick ÖSK mer tyngd i sitt anfallsspel.

När Jonathan Eriksson byttes in i andra halvlek fick ÖSK mer tyngd i sitt anfallsspel.


ÖSKs 15-åringar verkar nu vara på väg ur den formsvacka som truppen råkade in i under sommaren. Förra omgångens 10-0 seger över ett svagt Degerfors följdes idag upp med en kämpastark 3-2 seger över serietvåan Eskilstuna City.

Hemmalaget kom i en tidig ledning genom Sebastian Ternevid som rann igenom Cityförsvaret redan efter 10 minuters spel. City med ett förvånansvärt fysiskt välvuxet lag kom dock tillbaka och gick till halvtidsvilan med en 2-1 ledning. ÖSK som ofta stod rätt högt med sin backlinje hade till och ifrån problem med att hantera Citys snabba anfallare. Båda Citymålen skapades av anfallare som kom ensamma mot Jack Meehan i ÖSK-målet. Vid det andra hade Jack en hel del otur. Han parerade skottet, men bollen studsade sedan över honom och in i mål. Det verkade vara någon underlig skruv på den.

Touma Sabbagh avgjorde matchen till ÖSKs fördel med en väl avvägd lobb.

Touma Sabbagh avgjorde matchen till ÖSKs fördel med en väl avvägd lobb.


Inför andra halvlek bytte Ted Larsson in Joakim Eriksson som anfallare och fick mer eller mindre på en gång betalt för bytet. Henrik Westher – som vanligt ÖSKs gigant på mittfältet – fick kontroll på bollen efter en krånglig situation efter hörna (som Henrik själv slagit). Hans raka inspel framför mål nås av Jonathan som fick bollen i mål – oklart vilken kroppsdel han använde för att göra målet. Knappt halvvägs in i andra halvlek kan sedan Touma Sabbagh göra 3-2. En lång passning från Viktor Svensson friställer Touma som kommer lite halvsnett mot målet. Citys målvakt har kommit ut på halvdistans vilket öppnar för en väl avvägd lobb mot bortre. Bra känsla och mycket snyggt!

Matchen avslutas sedan med en rätt intensiv forcering från Citys sida. Bland annat kommer anfallare två gånger fria mot Jack Meehan. Räddande ängel var vid det första tillfället Henrik Westher som kom som skjuten ur en kanon och lyckades glidtackla bollen till hörna. Med några minuter kvar att spela repriserade Olle Askerblom brytningen.

Lite tursamt, men samtidigt välförtjänt slutar matchen med ÖSK-vinst. Citys spelare var med något undantag längre och tyngre än ÖSKarna och fick på så sätt ett fysiskt övertag. ÖSKarna spelade dock smart och fick med sig alla tre poängen.

Olle Askerblom överraskade (mig) med sitt stabila spel som ytterback och senare som mittback då Hassan byttes ut.

Olle Askerblom överraskade (mig) med sitt stabila spel som ytterback och senare som mittback då Hassan byttes ut.


Bra insatser i dagens match av främst Henrik Westher och Jonathan Eriksson. De båda ytterbackarna Adam Fredriksson och Olle Askerblom överraskade dessutom positivt på mig. De har båda tagit ordentliga kliv i sin utveckling under sommaren.

Ted tyckte:

Matchfakta (2*40):
11. 1-0 Sebastian Ternevid (Henrik Westher)
15. 1-1
33. 1-2
43. 2-2 Jonathan Eriksson (Henrik Westher)
57. 3-2 Touma Sabbagh

Laguppställning: Jack Meehan – Adam Fredriksson, Hassan Hussain (k, 55), Viktor Svensson, Olle Askerblom – Sebastian Ternevid (69), Samuel Oskarsson (ut 37, in 61), Henrik Westher, Anton Söderman (ut 61, in 69)- William Gåse (ht), Touma Sabbagh
Ersättare: Sebastian Carone (55), Jonathan Eriksson (ht), Mohamud Hussen (37) och Martin Velander

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.