Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söderdam upp i serieledning

När den 19:e omgången i damernas Div 1 Södra Svealand spelades klart i dag förlorade serieledarna från Västerås BK 30 sin match mot Boo FF med 1-0. Mer behövdes inte för att ÖSK Söder skulle kunna slinka förbi och ta hand om förstaplatsen.

I den jämna tabelltoppen låg nämligen ÖSK Söder och BK30 på samma poäng och med samma målskillnad inför BK30s match. På grund av västeråslagets förlust är det nu ÖSK Söder som leder med en målskillnad som är ett mål bättre. Det är knalljämt med andra ord.

Dessutom slog Enskede IFK Nyköping med 4-0. Vilket gör att hotet bakifrån inte längre är lika påtagligt.

Emma Tivemo - matchhjälte dagen efter.

Emma Tivemo – matchhjälte dagen efter.


Avd.: En talgdank går upp.
Nu äntligen förstår jag varför pappers-NA använde rubriken ”Tivemo hjälte” i sin artikel om matchen. Emmas mål kom på gränsen till övertid och hade väl inte så mycket med matchutgången att göra. Men det var just det målet som gav ÖSK Söder serieledningen dagen efter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.