Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U16: Vinst i derbyt

Ebrima Jaithe gjorde det viktiga 1-0 målet som gav ÖSK arbetsro.

Ebrima Jaithe gjorde det viktiga 1-0 målet som gav ÖSK arbetsro.

Mer kamp än skönspel. Så brukar det se ut då ÖSKs 98:or möter Karlslund och så såg det ut även i dagens match på Ekäng. Hemmalaget dominerade till att börja med matchbilden och tar redan i den 9:e minuten ledningen. Samuel Brunnberg brytnickar (får man väl kalla det) bollen till Ebrima Jaiteh, som skakar av sig några försvarare och en målvakt innan han kan rulla bollen mål. Efter ÖSK-målet blir det mest ställningskrig på mittplan med en viss fördel för ÖSK. Mot slutet av halvleken tar Karlslund över mer av spelet och skapar några riktigt vassa målchanser. En hörna räddas av en försvarare mer eller mindre på mållinjen innan ÖSKs målvakt Albin Rydberg gör en jätteräddning på returen. Några minuter senare har Karlslund ett farligt skott som tar i ribbans överkant.

I andra halvlek trycker Karlslund till att börja med på och hotar ÖSKarna med instick bakom backlinjen. De har till och med en boll inne efter en smart nick på frispark. Mål blir det dock inte på grund av en offsideavvinkning. Halvvägs in i andra halvlek kan ÖSK ändå öka på sin ledning. En just inbytt löp- och spelsugen Björn Lemte kan avsluta ett anfall som han själv drog upp med att maka bollen i mål efter en halvmiss av Ebrima. Jacob Persson var inblandad också med ett inspel efter det att Björn klackpassat bollen till honom. Med sex minuter kvar säkrar Jacob Persson hemmasegern genom att assisterad av Hugo Ljunglöf slå in en andraboll efter hörna. I matchens slutskede kan sedan Karlslund göra ett tröstmål, men då hade Ekängs imaginära matchur kommit så nära matchslutet att det inte fanns någon anledning att oroa sig.

Björn Juhlin såg efter matchen lättad ut då han erkände att det här var en match han varit riktigt nervös inför. En bra kämpainsats med tidvis bra spel även om kvaliteten sjönk betänkligt i slutet av första och början av andra halvlek. Comebackande U17-spelaren Alex Hahne dominerade i backlinjen tillsammmans med Samuel Brunnberg som flyttats upp från U15. Samuel hade flera intensiva dueller Robin Celik, tidigare lagkamrat i Sturehov, och Samuel drog i allmänhet det längsta strået i de duellerna. På mittfältet märktes rivige Gabriel Fernsten och Adem Greku mest medan Ebrima Jaithe och Burin Jankaew höll Karlslunds backlinje ordentligt sysselsatta.

Lagets hemsida: ÖSK – KIF 3-1

Matchfakta (2*40):
09. 1-0 Ebrima Jaiteh (Samuel Brunnberg)
62. 2-0 Björn Lemte (Ebrima Jaiteh)
74. 3-0 Jacob Persson (Hugo Ljunglöf)
78. 3-1 Ludvig Nordling

Laguppställning: Albin Rydberg – Oscar Sandberg, Alex Hahne (60), Hugo Ljunglöf (k), Samuel Brunnberg – Adem Greku (73), Jakob Ludéen (ut 52, in 73), Gabriel Fernsten, Gustaf Montin (ht) – Burin Jankaew, Ebrima Jaiteh
Ersättare: Anton Anhammer (ht), Jacob Persson (52), Björn Lemte (60)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.