Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Dam: Programenligt mot Lidingö

Emma Tivemo, Camilla Erkisi och Sabina Håkansson gjorde ÖSK Söders mål mot IFK Lidingö.

Emma Tivemo, Camilla Erkisi och Sabina Håkansson gjorde ÖSK Söders mål mot IFK Lidingö.

Bloggens utsände missade större delen av första halvlek eftersom U16 spelade örebroderby mot Karlslund på Ekäng. Jag hann i alla fall över till GPP i tid för att se Camilla Erkisi styra in Freja Olofssons skott på Hanna Åboms hörnvariant. Krångligt? Hanna slog en boll längs marken som Freja mötte direkt. Camilla fanns på plats framför mål och styrde den vid sidan av målvakten.

Det var väl ungefär det sista som hände i den första halvleken. Dessförinnan hade Sabina Håkansson hunnit med att göra 1-0 på ett direktskott efter inspel från Sejde Abrahamson (anförtrodde mig Jonas Ask).

När andra halvlek började visade det sig att IFK Lidingö kommit till Örebro med två bussar. Den ena stod parkerad utanför klubblokalen och den andra hade man ställt ut framför sitt mål. Lite dåligt med reservdelar hade man dock tagit med sig. Att bara ha med sig en enda avbytare är väl i klenaste laget och dessutom saknades supermålskytten Elin Flyborg, vilket givetvis gjorde Söders uppgift betydligt lättare.

Camilla Erkisi - tvillingsyster på mittfältet.

Camilla Erkisi – tvillingsyster på mittfältet.

Den andra halvleken fortsatte i den förstas hjulspår (antar jag) ända tills den 72:a minuten. Då fick en Lidingöspelare en bra träff och bollen seglade – med den där förargliga bågen som dammålvakter inte kommer åt – in vid bortre. Ida i ÖSK-målet, för dagen med kaptensbindeln om armen – var alltså chanslös. Lidingö vädrade plötsligt morgonluft, körde bort bussen från sitt straffområde, och började plötsligt anfalla. Söder å sin sida insåg plötsligt att segern kanske ännu inte var i hamn och blev tillräckligt skärrade för att låta Lidingö börja anfalla.

Det blev lite nervöst på åskådarplats innan orken tog slut hos motståndarna och Söder kunde börja mala på igen. Precis då matchen var på väg att ta slut gjorde sedan Emma Tivemo 3-1. Ett klassiskt ÖSK Söder-mål om uttrycket tillåts. En uppspel ur djupet (oklart vem passningsläggaren var – Stina kanske?) ut mot Hanna Åbom. Hon driver med bra fart och bollkontroll ner mot sidlinjen innan hon spelar snett inåt bakåt till Emma som smugit sig in i slot(t)et. Ett perfekt avslut senare är segern säkrad.

Sextonåriga Amanda Nordenby tog platsen som mittback i andra halvlek.

Sextonåriga Amanda Nordenby tog platsen som mittback i andra halvlek.

Två debutanter i laget idag. Silvia Erkisi gjorde sin första hela match för sin nya klubb. Konstruktiv med bra fötter och fin speluppfattning. Plötsligt ökar konkurrensen om att få spela på en av de två centrala mittfältspositionerna. Amanda Nordenby (-98) blev inbytt inför andra halvlek och såg väldigt säker ut i den utsatta positionen som mittback.

Lagets hemsida: Med ”Sillen” tillbaka blev det vinst
IFK Lidingö: Referat: Örebro SK Söder – IFK Lidingö FK

Matchfakta:
31. 1-0 Sabina Håkansson (Sejde Abrahamson)
45. 2-0 Camilla Erkisi (Freja Olofsson)
78. 2-1
90. 3-1 Emma Tivemo (Hanna Åbom)

Laguppställning:  Ida Lindell (k) – Hanna Holmgren Karlsson (ht), Saga Magnuson (28), Lisa Sundell, Stina Gävbo – Sejde Abrahamsson, Freja Olofsson (67), Silvia Erkisi, Camilla Erkisi – Sabina Håkansson, Emma Tivemo
Ersättare: Cassandra Söder (mv), Hanna Åbom (28), Amanda Nordenby (ht), Klara Thorsén (67), Ida Scherling, Sabina Forsberg, Sandra Johansson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.