Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Lördagschans till revansch

ÖSK Söders damer och ÖSK Ungdoms 98-or har båda chans till revansch i morgon.


Pojkarna möter Karlslunds IF på Ekängsplasten kl. 13:00. Vårmötet i Rosta slutade med hemmaseger efter ett avgörande mål i den 89:e minuten. Något som ÖSKarna helt säkert vill inte vill uppleva en gång till. Speciellt inte som det finns en serieledning att återta i händelse av vinst.

De två lagen har redan mötts en gång under hösten. I DM-semifinalen vann ÖSK med ett upptoppat lag (spelare från U17 deltog) med 3-0. Matchen var dock betydligt jämnare än vad slutsiffrorna indikerar. Det var först tre mål av Ebrima Jaithe under de sista 20 minuterna som avgjorde resultatet till ÖSKs fördel. Matchen spelas kl. 13:00 på Ekäng.


ÖSK Söders damlag tappade lite oväntat poäng i sin senaste match borta mot Fanna BK. Många sjuka eller frånvarande av andra anledningar var nog en av orsakerna till det oavgjorda resultatet. Nu har laget inte råd med fler poängförluster om de skall klara av att ta seriesegern av egen kraft. Det är alltså bara vinst som gäller då IFK Lidingö kommer till Örebro för att bekanta sig med Grönpepparparkens IP.

ÖSK Söders lördagsmotståndare är lite av ett kontrasternas lag. De ligger närmast över nedflyttningsstrecket, men har i Elin Flyborg seriens giftigaste målgörare. Elin har svarat för 24 av lagets 37 mål den här säsongen. Försvarsmässigt har öborna dock inte klarat sig speciellt bra, vilket återspeglas i tabellplaceringen.

Söder får tillbaka en del av de spelare som saknades förra veckan och kan mönstra ett starkare lag. Följande spelare ingår i matchtruppen (dagen före match i alla fall): Ida Lindell (mv), Saga Magnuson, Stina Gävbo, Ida Scherling, Lisa Sundell, Silvia Erkisi, Hanna Holmgren Karlsson, Camilla Erkisi, Sejde Abrahamsson, Sabina Håkansson, Sabina Forsberg, Sandra Johansson, Klara Thorsén, Amanda Nordenby, Freja Olofsson, Emma Tivemo, Hanna Åbom och Cassandra Söder (mv).

Matchen spelas på GPP IP med avspark kl. 14:00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.