Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Dam: Poängtapp i Enköping

ÖSK Söders damlag var igår i Enköping där de mötte Fanna BK. En på förhand given trepoängare krympte oväntat ihop till ett oavgjort kryss mot seriens jumbo. Förklaringen till den oväntade poängförlusten verkar främst ha varit att laget drabbades av ett antal återbud. Trion Sara Sanberg, Hanna Åbom och Sabina Håkansson har gjort 38 av lagets 51 mål i år och ingen av dem var med i den här matchen. ÖSK Söders spel bygger ju till en stor del på raka uppspel mot sina spetsar och utan dessa spetsar blir spelet av natrliga skäl trubbigare.

Annars började det rätt bra med att mål av Emma Tivemo redan efter sju minuter. Ledningen höll sig halvleken ut, men tidigt i den andra kvitterade Fanna och resten av matchen blev mållös. Av lokalpressens rapportering att döma var Söder ordentligt tillbakapressade under andra halvlek, men lyckades i alla fall försvara sin poäng. Att det var en tuff match för örebroarna tyder antalet varningar på. Det blev fyra i matchen mot snittet för dammatcher som nog ligger under en enda.

Det oavgjorda resultatet gör trots allt att laget fortfarande har allt i sina egna händer/fötter. Tre poäng efter och med nästan samma målskillnad som ledande Västerås BK30 kan serien mycket väl komma att avgöras den 27 september, då dessa två lag möts på GPP IP. Innan dess skall söderdamerna i så fall slå IFK Nyköping på bortaplan veckan innan – inte någon lätt uppgift.

Av seriens övriga topplag förlorade Smedby mot Älvsjö, så till den tidigare trean har avståndet trots allt ökat med en poäng. Fast då har just IFK Nyköping tagit över som trea tre poäng efter. Allt är alltså upplagt för en rafflande säsongsavslutning.

Startelva: Ida Lindell (mv, k), Saga Magnuson, Stina Gävbo, Ida Scherling (63), Lisa Sundell, Hanna Holmgren Karlsson, Camilla Erkisi (68), Sejde Abrahamsson, Sabina Forsberg, Sandra Johansson och Emma Tivemo.
Ersättare: Cassandra Söder (mv), Silvia Erkisi (63), Anna Meijer (68), Sara Hjelm och Klara Thorsén

ÖSK Söder Dam: Kryss borta mot Fanna
UNT: Fanna nära att skrälla
NA: ÖSK tappade poäng – mot jumbon
Lokalsport.nu: FBK tog poäng av topplag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.