Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Förlust mot Hammarby

Carl Jägerhill stod för ett av årets snabbaste mål på Behrn Arena.

Carl Jägerhill stod för ett av årets snabbaste mål på Behrn Arena.

Trots en kanonstart i U19-matchen mot Hammarby blev det till slut förlust för ÖSK, när Hammarby gästade Örebro och Behrn Arena. En förlust som inte direkt kändes orättvis även dom det sena vinstmålet kändes en aning surt. (Det gör de ju alltid iofs).
Lagets tränare Björn Cervin höll med.
– Det bästa laget vi mött på vår hemmaplan, kommenterade han motståndarnas prestation.

Annars började det som sagt väldigt bra för hemmalaget. Redan efter 35 sekunder låg bollen i Hammarbys mål. Mickael Loön, för dagen utkommenderad på högerkanten, bröt en hammarbypassning vid mittlinjen och slog en rak löpboll för Carl Jägerhill. Carl fick fritt fram, skar in mot mål, tittade, siktade och satte bollen hårt i bortre krysset. Hur snyggt som helst. Inte blev saken sedan sämre av att planens yngste spelare Almin Masic höll sig framme efter lite drygt fem minuter. En långboll/rensning från ÖSKs mittback Oscar Fardelin skapade oreda i hammarbyförsvaret. Carl Jägerhill och Almin irriterade tillräckligt för att Almin skulle få ett tillfälle att sticka fram foten och skicka bollen över mållinjen. Lite rörigt där och en chans som väl inte var en riktig chans innan Almin fick foten på bollen. Påpassligt!

Men sedan var väl ÖSKs offensiva spel nästan över i den hör matchen. Hammarby var det starkare laget under första halvleken och dominerade kraftigt under den andra. Under de första 20-25 minuterna av den andra halvleken var det knappast att ÖSK fick över bollen på motståndarnas planhalva – i alla fall inte under kontroll. Hammarby med snabba, rörliga och bollsäkra spelare försökte hela tiden ta sig igenom ÖSK-försvaret. Inte så förvånande att laget är seriens målfarligaste lag. ÖSKarna fick koncentrera sig på att täta ihop försvarslinjen i möjligaste mån, att bryta och blockera. Hammarbys lyckades dock både reducera (minut 39) genom en klassisk snett-inåt-bakåt passning följt av ett direktskott i nättaket och kvittera (minut 69) på en boll som för ett ögonblick låg fri i straffområdet utan några ÖSK-ben i närheten. Båda gångerna gjordes målen av den duktiga mittfältaren Mikael Leino.

Efter kvitteringen jämnade spelet faktiskt ut sig och ÖSK skapade plötsligt en del chanser igen. Närmast ett mål var Jonathan Lundberg – perfekt i ”Poderollen” – som väggspelade sig igenom hammarbyförsvaret med assistans av Anton Westerlund. Jonathan kom fri mot målvakten, vinkeln blev dock lite för snäv och Jonis fick väl inte upp bollen som han tänkt sig. I stället blev det bara en benparad till hörna.

Med 3 minuter kvar gör sedan Hammarby 3-2 på en målvaktsretur efter att Marcus Elmersson räddat ett närskott. ÖSK försöker med en sista forcering, skapar någon halvchans men får inte in någon kvittering. Det hade i och för sig inte varit ”rättvist” med tanke på hur matchen såg ut, men ändå.

Bra insatser hos ÖSK av hela försvarsblocket, Micke Loön (högerbräddare) och Jonathan Lundberg i anfallet. Femtonåringen Almin Masic skall givetvis även han ha ett plus. Inte bara för målet utan för en helt ok insats. Ett tag såg det ut som om han var på väg att krokna, men sedan kom krafterna tillbaka igen.

Hammarby IFs utmärkta matchrapport: Bajen vände till seger i Örebro

Matchfakta:
01. 1-0 Carl Jägerhill (Mikael Loön)
06. 2-0 Almin Masic (Oscar Fardelin)
39. 2-1 Mikael Leino
69. 2-2 Mikael Leino
87. 2-3 Marcus Peterson Kettler

Laguppställning: Marcus Elmersson – Hugo Eriksson, Oscar Fardelin, Carl Ekstrand Hamrén, Andreas Klingström (87) – Mikael Loön (72), Amel Rastoder, Anton Westerlund (k), Almin Masic – Jonathan Lundberg, Carl Jägerhill

Ersättare: Adam Nilsson (mv), Simon Glännestrand (72), Marcus Karlsson (87), Tim Bergström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.