Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Vinst men inte mycket mer

Felix Möller och Oliver Kåhed

Felix Möller och Oliver Kåhed


ÖSKs pojkallsvenskar gjordes vad som förväntades av dem, men inte mycket mer. Vinst, tre poäng, programenlighet, inga insläppta mål, säkrad slutspelsplats etc.. Ja, slutspelsplatsen blev på något sätt klar redan under den gångna veckan. Det verkar ha varit lite strul hos tabellmakarna innan den sanna ställningen efter Lärje/Angereds avhopp kunde presteras. Om det var detta eller något annat som hämmade hemmalaget vill jag låta vara osagt, men inte hade de mycket att bjuda den rätt fåtaliga publiken på den här eftermiddagen.

Seriens målfarligaste lag hade märkligt svårt att få någon fart på målfabrikationen. Men lyckligtvis fick laget två lyckominuter efter en halvtimme då de kunde säkra segern. Först nickar Johan Sjögren in en vänsterhörna slagen av Oliver Kåhed. Strax därefter är Kåhed avslutaren på ett exemplariskt inspel av Tim Bergström mellan backlinje och målvakt. Kåhed hade smugit sig in och kunde helt solo vid bortre bredsida in ÖSKs andramål.

Vad som hände före och efter målen skulle nästan kunna förbigås med tystnad. Jo, backlinjen med Viktor Franssila och Johan Sjögren skötte sig mycket bra. Gutes anfallare hjälpte förvisso till en hel del genom att ideligen springa offside. Men det är klart, en rak och väl avstämd backlinje skördar sina offer. Framåt såg det däremot inte så bra ut.
– Vi är i otakt hela tiden, analyserade Rickard Torstensson efter matchen. Vi tar för många tillslag på bollen när löpningarna kommer och nästa gång då vi tror att mittfältet skall ta många touch, då slås den för snabbt.

Positivt var väl ändå, att en del nya ansikten från en ungdomlig bänk fick stifta bekantskap med fotboll i pojkallsvenskan. Burin Jankaew (U16) bytte av Marcus Karlsson i halvtid och visade upp samma riviga spelstil som i den regionala serien. Han håller helt klart på den här nivån också. Gabriel Fernsten, också han från U16, fick några minuter som mittback i Viktor Franssilas ställe mot slutet av matchen. En debutant i sammanhanget var Touma Sabbagh från U15 som blev inbytt som högerbräddare och inte visade några prov på premiärnerver.

Matchfakta:
30. 1-0 Johan Sjögren (Oliver Kåhed, hörna)
32. 2-0 Oliver Kåhed (Tim Bergström)

Laguppställning: Adam Nilsson – Michel Yanez Hernandez, Johan Sjögren, Viktor Franssila (78), Albin Ödberg – Tim Bergström (76), Joel Nilsson, Mirza Turan (k), Oliver Kåhed (65) – Marcus Karlsson (ht), Felix Möller
Avbytare: Jack Meehan /mv), Burin Jankaew (ht), Ridwan Ikar Amin (65), Touma Sabbagh (76), Gabriel Fernsten (78), Alex Hahne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.