Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Starkt lag mot AIK

ÖSK möter i kväll AIK i en match i U21-allsvenskans B-slutspel. Ingen av klubbarna verkar ha tagit gruppspelet på speciellt stort allvar och det är väl därför de hamnat i B-slutspelet.

Hemmalaget har för tillfället ett väldigt bra skadeläge, vilket gör att det ”vimlar” av A-truppsspelare i kvällens matchtrupp. Bidrar till det gör säkert också att det inte finns någon tidsmässigt närliggande A-lagsmatch att ta hänsyn till. ÖSK matchar spelare som säkert har aspirationer på att ta/ta tillbaka en plats i A-truppens startuppställning. Det bör göra att motivationen att göra en bra match inte saknas.

ÖSk har lagt ut en trupp på hemsidan som faktiskt ser misstänkt likt en tänkbar startuppställning. Jag tror att det är så det ligger till och ”förutspår” därför följande:
Startelva: Jacob Rinne – Samuel Mensah, Ilir Berisha, Carl Ekstrand Hamrén, Christoffer Wiktorsson – Sebastian Ring, Ayanda Nkili, Anton Westerlund, Mohammed Saeid – Christer Lipovac, Kalle Holmberg
Ersättare: Marcus Elmersson (mv), Hugo Eriksson, William Atashkadeh, Andreas Klingström, Mirza Turan, Felix Möller och Almin Masic

Bloggen noterar två återvändare i truppen. Dels William Atashkadeh som återkommer efter sin senaste skada samt Sebastian Ring som ÖSK lånat ut till BK Forward den här säsongen. Sebastian spelade inte i Forwards senaste match och varnades i den förrförra, vilket väl tyder på att han var avstängd mot IFK Luleå. Det passar alltså bra både för honom, för Forward och för ÖSK, som säkert vill kolla upp honom, att han kommer med mot AIK. Om man skall tro laguppställningen (som kanske inte är en laguppställning) så skall han spela högerbräddare. Inte hans naturliga kant med tanke på hans fina vänsterfot.

På bänken med förhoppning om lite speltid hittar man bland annat de två 97-orna Mirza Turan och Felix Möller. Dessutom ingår ÖSKs lovande 15-åring Almin Masic, som säkert skulle kunna komma in och dunka in ett mål. Det är han kapabel till oberoende av motstånd.

Matchen spelas på Behrn Arena och börjar kl. 18:30.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.