Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Slutspelsplats säkrad

Resultaten i pojkallsvenskan gick ÖSKs väg denna helg. Efter det att AIK besegrat BK Häcken är det nu klart att ÖSK är ett av de lag från den mellansvenska serien som kvalificerat sig till SM-slutspelet. Visserligen återstår forfarande 4 omgångar att spel, men eftersom ÖSK har 13 poäng ner till strecket är slutspelsplatsen redan säkrad.

Tillägg: Riktigt så enkelt var det alltså inte.

Inte förlorat, men väl inte spelat. Effekten blir densamma. ÖSK förlorar sex poäng och Häcken bara tre. Skillnaden mellan lagen blir då 10 poäng med 12 kvar att spela om. Ytterligare en ÖSK-vinst krävs innan allt är helt klart (förutsatt att inget annat lag drar sig ur). ÖSKs nästa match är på lördag mot Visby Gute. Då kan (och borde) slutspelsplatsen säkras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.