Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Toppjakten går vidare

ÖSK Söders damlag fortsätter sin jakt på en topplacering i div 1 Södra Svealand. Dagens uppgift – Älvsjö AIK på Grönpepparparkens IP – ser möjligen enkel ut på papperet, men man skall nog inte låta lura sig av Älvsjös tabellplacering. Dagens motståndare har en förmåga att knipa till bra i sitt försvarsspel. De har faktiskt bara släppt in fyra mål mer än vad söderdamerna har gjort. På målgörarsidan är det dock betydligt klenare beställt. Med 1,5 gjorda mål per match är de sämst av lagen ovanför nedflyttningsstrecket. De har gjort 24 mål medan ÖSK Söder står på 46 efter 16 matcher. Bortamötet i våras vann ÖSK Söder med knappa 3-2.

Det ryktades igår på Vallen att några spelare i dagens trupp är eller har varit lite småkrassliga under veckan som gått. Så vi får se hur coach Collgård väljer att ställa upp sin startelva.

Uttagna är i alla fall följande matchtrupp: Ida Lindell, Saga Magnusson, Stina Gävbo, Ida Scherling, Lisa Sundell, Klara Thorsén, Hanna Holmgren Karlsson, Camilla Erkisi, Sejde Abrahamsson, Sara Sandberg, Sabina Håkansson, Sabina Forsberg, Sandra Johansson, Sara Hjelm, Freja Olofsson, Emma Tivemo, Hanna Åbom (k) och Sofia Andersson-Gustafsson (mv).

Det blir alltså hemmadebut för KIF-lånet Sejde Abrahamsson och en bänkdebut för målvaktsreserven och nybakade F16 DM-segrarinnan Sofia Andersson-Gustafsson.

ÖSK Söder Dam: Hemma igen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.