Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

DM: Örebro Syrianska IF – Örebro SK 5-2 (efter bonusstraffar)

Plats: Örnsro IP
Tid: Onsdagen den 27 augusti kl. 18:15
Domare: Namik Idrizovic, Örebro
På TV: Nej
Web-TV: Nej
Publik: Ja


ÖSKs U-trupp med en blandning av spelare från U17 och U19 spelade oavgjort 2-2 mot Örebro Syrianska i kvällens kvartsfinal i årets senior-DM. Men eftersom syrianerna dessutom gjorde mål på tre av sina fyra bonusstraffar blev det de som gick vidare till semifinal och mötet med Delta Örebro. Inte så mycket att säga om det. Syrianska var det klart bättre laget i första halvleken. I den andra blev det jämnare innan ÖSK satte in en slutspurt sista tjugo. Då handlade det dock inte så mycket om att gå vidare i DM som att få med sig ett godkänt resultat från själva fotbollsmatchen.

Redan efter fem minuter såg hemmalaget ut att kunna ta ledningen. Men den straffspark som utdömdes som bestraffning för en hands slogs stolpe ut. Ledningen tog de sedan i den 23:e minuten då Adad Hanna lobbnickade in ett inspel från kanten. Adam Palm utökade sedan till 2-0 efter en raid och ett hårt distansskott. Precis före slutsignalen reducerade sedan Christer Lipovac på vad som väl var den halvlekens första avslut mot mål för ÖSKs del. Christer sprang igenom på en boll, som Carl Ekstrand Hamrén lyft över backlinjen, och rundade målvakten.

Syrianska tog sina bonusstraffar innan andra halvleken började. Kalle Westdahl räddade den första men övriga tre var han chanslös på. Så då stod det 5-1 till hemmalaget i distriktsmästerskapet. Därmed var också det ett avslutat kapitel.

ÖSK spelade sedan betydligt bättre i andra halvlek, men det var inte förrän Felix Möller bytts in med ca. en halvtimme kvar som övertaget blev mer påtagligt. Med sex ordinarie matchminuter kvar att spela gjorde gjorde Felix ÖSKs andra mål efter det att Christer Lipovac snappat upp en misslyckad passning. Felix pricksköt från straffområdesgränsen utom räckhåll för målvakten. Matchen avslutades sedan med en ordentlig ÖSK-press som dock inte resulterade i något annat än några hörnor.

Kul att se lånet från BK Forward Yosef Al-Mayahi (-97) komma in och spela den sista halvtimmen. Han skötte sig riktigt bra bredvid Carl Ekstrand Hamrén i mittbackslåset. Både följsam och resolut i sina tacklingar.

Därmed kan vi lämna avslutningen av årets DM för seniorer åt sitt öde. Syrianerna möter som sagt Delta och i den andra semifinalen ställs Rynninge och IFK Örebro mot varandra.

För de yngre klasserna återstår dock finaler i klasserna herr- och dam-juniorer, P16, F16 och F14.

NA: Syrianska slog ut ÖSK

Laguppställning: Karl Westdahl – Rikard Hallgren, Oscar Fardelin (59), Carl Ekstrand Hamrén, Edwin Ahlnäs, – Max Lindborg, Mikael Loön (70), Mirza Turan (76, k), Carl Jägerhill (60) – Christer Lipovac, Simon Glännestrand (59)
Avbytare: Joakim Brunnberg (mv), Yosef Al-Mayahi (59), Tim Bergström (59), William Gunnarsson(70), Felix Möller (60), Marcus Karlsson (76)Inget av de deltagande lagen har sagt något om hur man ser på den här matchen än, så Bloggen får gissa.

DM-matchen kommer inte så lägligt för något av de två lagen, eftersom båda har viktiga matcher som skall spelas redan på fredag. ÖSK möter ju Brommapojkarna och för syrianerna väntar ett hett örebroderby mot Bosna.

Örebro Syrianska har tagit över ledningen i div 3 Västra Svealand efter det att storfavoriterna MD FF från Köping lite överraskande kroknat. Nu gäller det för Syrianska att behålla den högt eftertraktade ledningen säsongen ut för att äntligen nå upp till div 2. Syrianerna brukar bli tvåa och sedan misslyckas i div 2-kvalet. Frågan är om de är villiga att matcha och riskera sina bästa spelare två dagar före en viktig match.

Beträffande ÖSK får man väl räkna med att det kommer att bli ett lag där huvuddelen om inte rent av alla kommer från U19-truppen. De spelade i juniorallsvenskan i söndags, medan så gott som alla spelarna i truppen fick stå över U21-matchen igår.

Förutsättningarna för ÖSK är rätt tuffa oberoende av vilket lag man ställer upp med. Man får väl utgå ifrån att laget behöver göra minst fyra mål för att kunna gå vidare förutsatt att de inte släpper in något. Detta på grund av bonusstraffarna. Syrianska har fyra av vilka tre räknas. Vid ett oavgjort resultat efter 90 minuter kommer ett avgörande via straffsparksläggning att ske direkt. Det blir alltså ingen förlängning.

Matchen som tidigare utannonserats med starttiden 19:00 kommer att påbörjas redan kl. 18:15. Förmodligen en belysningsfråga eller för att man skall hinna hem för att se Champions League kvalificeringen.

Tillägg: ÖSK har nu lagt ut sin trupp till kvällens match. Det blir en blandning av spelare från U17 och U19. Chanslöst på gräs mot Syrianskas förstauppställning med tre bonusmål, anser Bloggen.
U19: Carl Jägerhill, Christer Lipovac, Carl Ekstrand Hamrén, Simon Glännestrand, Edvin Ahlnäs, Oskar Fardelin, Rikard Hallgren och Max Lindborg.
U17: Kalle Westdahl (mv), Joakim Brunnberg (mv), Joel Nilsson, Yosef Al Mayahi, Tim Bergström, William Gunnarsson, Felix Möller och Mirza Turan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.