Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Oavgjort mot Brommapojkarna

Provspelaren Albert Kargbo (Bild: Friska Viljor).

Provspelaren Albert Kargbo (Bild: Friska Viljor).

ÖSKs U21-lag spelade tidigare i kväll oavgjort 2-2 mot ett lag från Brommapojkarna. ÖSK tog ledningen två gånger – först genom Kalle Holmberg i den 11:e minuten och sedan genom ett självmål i den 54:e. BPs kvittering kom så sent som i den 88:e minuten.

ÖSK ställde upp med ett förhållandevis rutinerat lag med ett antal spelare från A-truppen. Brommapojkarna verkar ha kommit till matchen med ett betydligt yngre och mer oerfaret lag av laguppställningen att döma.

Utöver spelarna från A-truppen deltog Anton Westerlund och Hugo Eriksson från spetsgruppen samt några yngre spelare. ÖSK möter Örebro Syrianska i DM i morgon och därför ställdes de flesta spelarna från U19-truppen över denna match, antar jag. Från U19 deltog Amel Rastoder, Andreas Klingström samt målvaktsreserven Marcus ELmersson. Från U17 Viktor Franssila och BK Forwardlånet Mohammed Al-mayachi.

Dessutom hade man två provspelare med i matchen. Simon Karlsson (-96) från Motala AIF samt tjugoåriga Albert Kargbo från Friska Viljor. För Simon Karlssons del var det andra gången han deltog med U21. Den första var faktiskt också i en bortamatch mot BP. Den gången var det i den U21:s grundserie i ett U17/U19-lag som ”förstärkts” med fyra spelare från den amerikanska akademin PSC.

Albert Kargbo, den andra provspelaren, har – skriver ÖSK – gjort 12 mål och levererat 5 målgivande passningar för örnsköldsviksklubben. Nu spelar FV i div 3 så det är egentligen inte så märkligt. Det finns en del spelare som av olika anledningar är överkvalificerade på den nivån och då kan det bli rätt många mål. Nu förhåller det sig dock så att Kargbo är ytterligare en av den spelare från Sierra Leone som funnit vägen till Sverige. Hans delar moderklubb med Alhassan Kamara, alltså FC Kallon från Freetown. Det förklarar förmodligen ÖSKs intresse av att se honom i aktion.

Kargbo har redan tidigare gjort en vända i Sverige. Det var år 2012 då han för en kortare period var registrerad hos Umeå FC innan han lånades ut till Umedalens IF. Det besöket verkar inte ha resulterat i något kontrakt. (Fast då var han bara 18 år).

ÖSKs startelva: Jacob Rinne – Sam Mensah (ht), Ilir Berisha, Anton Westerlund (78), Christoffer Wiktorsson (70) – Amel Rastoder (ut 55, in 78), Simon Karlsson (Motala AIF), Boris Lumbana (k), Mohammed Saied (75) – Kalle Holmberg, Albert Kargbo (Friska Viljor)
Avbytare: Hugo Eriksson (55), Mohammed Al-Mayahi (45), Andreas Klingström (70), Viktor Fransilla (75) och Marcus Elmersson (mv).

Tillägg: I lokalpressen kan man ta del av Björn Cervins synpunkter på de två provspelarnas prestationer.
Simon Karlsson: Han är bolltrygg och har fina fötter.
Albert Kargbo: Han är också n intressant spelare men fick inte ut så mycket idag.

Provspelaren Simon Karlsson (Bild Twitter MVT-Sporten)

Provspelaren Simon Karlsson (Bild Twitter MVT-Sporten)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.