Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Dam: Nytt toppmöte

Söderdamernas matchvinnare i vårmatchen mot Smedby. Sara Sandberg (2) och Hanna Åbom gjorde målen, medan Ida Lindell höll nollan.

Söderdamernas matchvinnare i vårmatchen mot Smedby. Sara Sandberg (2) och Hanna Åbom gjorde målen, medan Ida Lindell höll nollan.

På lördagen är det ÖSK Söder och Smedby AIS som står för omgångens toppmatch. Lagen som delar andraplatsen en poäng efter (för tillfället?) serieledande Västerås BK30 möts på Smedbys hemmaplan i Norrköping. Västerås har i P18 IK på sin hemmaplan en beskedligare motståndare så det är nog en vinst som behövs i Söders match för att BK30 skall gå loss.

När Söder och Smedby i våras möttes på Pettersbergs konstgräs blev det en rätt komfortabel 3-0 seger för hemmalaget. Sedan dess verkar Smedby ha höjt sin spelstyrka med minst ett snäpp så Söders lag står inför en svår uppgift. En speciell match blir det säkert för Söders duktiga målvakt Ida Lindell som gör ett återbesök hos sin moderklubb.

ÖSK Söder räknar med följande matchtrupp för toppmötet: Ida Lindell (mv), Saga Magnusson, Stina Gävbo, Ida Scherling, Lisa Sundell, Klara Thorsén, Isa Olofsson Lindberg, Camilla Erkisi, Sejde Abrahamsson, Sara Sandberg, Hanna Holmgren Karlsson, Sabina Forsberg, Joline Jakobsson, Vendela Ekstrand-Hamrén, Freja Olofsson, Emma Tivemo, Hanna Åbom (k) och Cassandra Söder (mv).

Jämfört med det lag som spelade oavgjort 1-1 i förra veckans toppmöte med Enskede saknas väl först och främst målgöraren i den matchen Sabina Håkansson. På plussidan truppmässigt i Norrköping återfinns Sara Sandberg som suttit av sin avstängning, Ida Scherling (åter efter skada), Stina Gävbo, Isa Olofsson Lindberg och Vendela Ekstrand-Hamrén. På papperet ser väl lördagens trupp något starkare ut än förra veckans, även om Sabina H givetvis kommer att saknas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.