Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Seger i Göteborg

ÖSKs U17-lag var idag i Göteborg där de mötte Lärje-Angered i en match i U17-allsvenskan. En match jag faktiskt var lite orolig för. ÖSK hade nämligen fullt upp då de mötte Lärje på hemmaplan i våras. De kom då i underläge två gånger om och kunde vända matchen till seger med 4-2 först under de sista 10 minuterna. I vårmatchen var det Felix Möller som avgjorde genom att göra tre av ÖSKs fyra mål. Idag i Göteborg var Felix inte ens med och ändå vann ÖSK med minst sagt klara 8-2.

ÖSK tog ledningen i matchen genom ett tidigt mål av Tim Bergström och sedan rullade det på.

Matchfakta.
04. 0-1 Tim Bergström
16. 0-2 Jomathan Lundberg
25. 0-3 William Gunnarsson (Marcus Karlsson)
32. 1-3 (straff)
46. 1-4 Jonathan Lundberg (William Gunnarsson)
67. 1-5 Viktor Walldén (Ebrima Jaiteh)
82. 1-6 Ebrima Jaiteh (Joel Nilsson)
87. 1-7 Viktor Franssila (Albin Ödberg)
89. 2-7 (straff)
90. 2-8 Ebrima Jaitheh (Ridwan Ikar Amin)

Matchtrupp: Karl Westdahl (mv) – Tim Bergström, Johan Sjögren, Viktor Franssila (67), Albin Ödberg – William Gunnarsson (78), Mikael Loön (ut 70, in 78), Mirza Turan (k,68), Joel Nilsson – Jonathan Lundberg (ut 62, in 70), Marcus Karlsson (ht)
Avbytare: Adam Nilsson (mv), Michel Yanez (67), Ridwan Ikar Amin (68), Ebrima Jaiteh (62) och Viktor Walldén (ht)

Ett nytt namn i de här sammanhangen är Viktor Walldéns. Han har kommit över till ÖSK från Carlstad United inför höstens gymnasiestart. Tillsammans med ÖSKs Marcus Karlsson var han en av de uttagna till det ”Future Team”, som besegrade Belgien i en dubbellandskamp i maj månad. Då spelade han på mittfältet. Hans namn förekommer också bland målgörarna i den lokala U21-serien i vilken han gjort tre mål. Rätt så bra av en 16-åring kan man tycka.

Tack vare de åtta målen har ÖSK nu tagit över positionen som seriens målfarligaste la med 52 gjorda mål på 16 matcher.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.