Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Toppmatch på lördag

Med fem lag som kämpar i toppen med endast några poäng som skiljer dem åt blir det en ”seriefinal” så gott som varje vecka. Så även detta veckoslut. Tvåan ÖSK Söder reser till Stockholms södra förorter för att mäta sina krafter med femman Enskede IK. Dessutom tar serietrean Västerås BK30 emot ledarna från Smedby AIS.

ÖSK Söders matchtrupp ser ytterligare något snäpp yngre ut än vad den gjorde mot Boo FF i helgen som var. Följande spelare är uttagna: Ida Lindell (mv), Saga Magnusson, Amanda Nordenby, Hanna Holmgren Karlsson, Lisa Sundell, Klara Thorsén, Silvia Erkisi, Camilla Erkisi, Sejde Abrahamsson, Sabina Håkansson, Sabina Forsberg, Anna Meijer, Joline Jakobsson, Freja Olofsson, Emma Tivemo, Hanna Åbom (k) och Cassandra Söder (mv).

Laget har en del ändringar i sammansättningen jämfört med matchen mot Boo. Sara Sandberg – den bästa målskytten – är avstängd efter att ha fått sitt tredje gula kort för säsongen mot Boo. Bra då att KIF Örebro-lånet Sejde Abrahamsson nu är tillgänglig. Bland de uttagna återfinns även Silvia Erkisi som äntligen är spelklar efter den jobbiga knäskada hon råkade ut för under försäsongen. Tillbaka är även Freja Olofsson som hade förhinder och stod över den förra omgången.

Motståndarna från Enskede gick på en riktig praktsmäll i den förra omgången då de förlorade mot Smedby med hela 6-0. Laget är dock betydligt bättre än vad de siffrorna verkar antyda och säkert mycket motiverade. En förlust mot Söder skulle nog innebära att de blivit avhängda från striden om seriesegern.

Matchen spelas kl. 14:00 på Enskede IP.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.