Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Först in – sedan ut?

När ÖSK nu har förstärkt truppen med två spelare så är det väl inte utan att truppen börjar bli lite väl stor. Dessutom låter det ju som om Samuel Mensah kommer att vara tillgänglig i slutet av månaden.  Det finns alltså anledning att se över om det finns möjligheter att banta truppen något.

Det finns två spelare i truppen som knappt fått någon speltid alls trots att det tidvis varit rätt tunt på avbytarbänken. Jag tycker att det bästa nog skulle vara om ÖSK kunde finna vettiga lösningar för Boris Lumbana och Christer Lipovac. Inte så mycket för ÖSKs skull som för deras och för örebrofotbollens. Det är viktigt för ÖSKs verksamhet att det finns andra närliggande klubbar som ligger någorlunda högt upp i seriesystemet.

Det idealiska vore därför om Boris Lumbana, som bara har ett halvår kvar på kontraktet, lånas ut till BK Forward. Tillsammans med Emil Berger skulle han ge det laget ett mycket stark mittfält – den viktigaste lagdelen både defensivt och offensivt.  Vill inte Boris borde man låta Anton Westerlund göra övergången – han lär vara intresserad.

Christer Lipovac får inte alls den speltid han behöver. U19 har han redan vuxit ifrån och frågan om de sex återstående U21-matcherna kan ge honom så mycket. Bättre då att han lånas tillbaka till Karlslund för hösten. Där kan Christer få den speltid han behöver och klubben den målgörare de behöver.

Frågan är dock om ÖSK hinner göra klart dessa utlåningar med tanke på att transferfönstret stänger redan i kväll. Att man inte velat släppa spelarna innan det blev klart med Nordmark och Sobralense kan jag förstå. Frågan är bara om man förberett tillräckligt mycket för att få till dessa utlåningar (förutsatt att man vill se dem genomförda).

 

3 kommentarer – kommentera

Mats Jernberg

Mycket bra förslag, vänligen verkställ Sköldmark

Mattias

Håller inte med om Karslund för Lipovac, U21 håller flera klasser bättre nivå än Karslund som får stryk
av ÖSK U19..

PS

håller inte med att Christer ska tbx. till karlslund , där har han inget att göra och tycker det synd att han får inte en ända ärlig schans o visa vad han går för i A truppen men inget ovanligt med ösk att yngre får inte spela i A truppen, därför går dom till andra klubbar som vill ha duktiga spelare inte spelare som platsar inte i andra klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.