Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Vinst mot AIK

Det var årsdebut för Kalle Westdahl efter ett år fyllt av rehabbande på grund av ett besvärligt knä.

Det var årsdebut för Kalle Westdahl efter ett år fyllt av rehabbande på grund av ett besvärligt knä.

ÖSKs U17-lag revanscherade sig för förra veckans svaga resultat (förlust på bortaplan mot BK Häcken) genom att på eftermiddagen besegra delade serieledarna AIK på Behrn Arena. I en jämn match där bollen i slutminuterna studsade ÖSKs väg kunde hemmalaget till slut stå som segrare med 3-1.

AIK började matchen bäst och det var inte oförtjänt när de tog ledningen i den 18:e minuten. ÖSK hade visserligen även de haft några möjligheter, men AIK kändes betydligt farligare. Det tyckte man kanske hos AIK som verkar ha trott att nu var saken klar för deras del.

Det var den absolut inte skulle det visa sig. ÖSK fick bättre tag i spelet och Mikael Loön och Mirza Turan kväste AIKs mittfält. Felix Möller skapade som vanligt oreda i försvarsleden med sitt lite oberäkneliga anfallsspel.

Belöningen kom i den 33:e minuten. En lång passning från Micke Loön öppnar upp för Felix Möller på vänsterkanten. Felix får fritt fram mot mål, för ett ögonblick verkar det som om han fått lite väl dålig vinkel, men han smäller upp bollen i nättaket, medan målvakten som vanligt försöker att täcka efter marken. Resten av halvleken domineras sedan chansmässigt av ÖSK som flera gånger är väldigt nära att få in en ledningsboll.

Andra halvlek blir sedan inledningsvis spelmässigt jämn. ÖSKarna har mer boll och ser mer konstruktiva ut. AIK å sin sida får rätt gott om utrymme för sina anfallare bakom ÖSKs mittfält och kommer ett antal gånger med flera man på linje mot ÖSKs förvar. Backlinjen står dock pall för angreppsförsöken även om det vid några tillfällen behövs en förlängd tå i sista sekunden för att avvärja målchanser. Vilket lag – om något – som skall göra nästa mål känns hugget som stucket.

Med 10 minuter kvar verkade det som om AIK är på väg att ta över matchen. För första gången tvingades ÖSKarna ned i djupa försvarsställningar medan AIK kunde fylla på med sina mittfältare i obehaglig närhet av ÖSKs straffområde.

Lagen byter dock fortfarande chanser med varandra och i den 87:e minuten är det ÖSK som byter bäst. Ett hårt pressat skott av Albin Ödberg träffar AIKs målvakt i bröstet. Först framme på returen är inbytte nyförvärvet Oliver Kåhed (-98, Säffle FF) som kan fira sin debut för ÖSK med att göra det avgörande målet i en juniorallsvensk match mot AIK. Med en minut kvar av den ordinarie matchtiden kan sedan Almin Masic säkra ÖSKs vinst genom ett hårt skott som ändrar riktning på en försvarare och helt ställer AIKs målvakt (som för övrigt var riktigt bra och stod för några kvalificerade räddningar).

Richard Torstensson var efter matchen nöjd med sitt lags insats. ”Vi börjar att spela som ett seniorlag”, tyckte han. Alla lagdelar hänger och jobbar ihop”. ”Det är det som krävs på den här nivån där man inte längre kan göra sig beroende av en eller två bra spelare”. Rickard var speciellt nöjd med sitt försvarsblock där Kalle Westdahl gjorde första matchen för året efter en efterhängsen knäskada. Backlinjen var mycket bra med följsamt spel och en del kritiska sista sekunden brytningar av de två mittbackarna. Mikael Loön märktes mest på mittfältet och Felix Möller var som vanligt väldigt svårt att få grepp på för motståndarna.

Matchfakta:
18. 0-1
33. 1-1 Felix Möller (Mikael Loön)
87. 2-1 Oliver Kåhed (Albin Ödberg)
89. 3-1 Almin Masic

Laguppställning: Karl Westdahl – Tim Bergström, Michel Yanez Hernandez, Viktor Franssila, Albin Ödberg – Joel Nilsson, Mirza Turan (k), Mikael Loön, William Gunnarsson (61) – Felix Möller, Marcus Karlsson (82)
Avbytare: Adam Nilsson (mv), Almin Masic (61), Oliver Kåhed (82), Ridwan Ikar Amin och Johan Sjögren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.