Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Herr: Oavgjord höstupptakt

Andreas Lundgrens inspirerade spel räddade en poäng åt Söder.

Andreas Lundgrens inspirerade spel räddade en poäng åt Söder.


ÖSK Söders herrlag lyckades – om än med en viss möda – försvara sin tabellposition när höstsäsongen inleddes med en match mot Pålsboda GoIF på GPP IP igår. Efter 90 minuter var det osannolika resultatet detsamma som när matchen började – alltså 0-0. Detta trots att båda lagen haft många goda möjligheter att få bollen i mål. Pålsbodas bästa möjligheter strandade alltsomoftast på en storspelade Andreas Lundgren i Söders mål. ÖSK Söders bästa chanser strandade på målställningen.

Tre eller rent av fyra gånger hade Söder en boll i virket – närmast ett mål var nog Sharmas hårda skott i ribbkrysset. Men Pålsboda hade minst lika många klara möjligheter att man mot man få bollen förbi Lunkan i Söders mål. Denne agerade tidvis närmast som en handbollsmålvakt när han kom ut och skar av all möjliga och omöjliga vinklar och skottmöjligheter. Pålsbodas anfall oftast iscensatta av deras något orörliga, men fysiskt dominerande lagkapten Peter Bjurenholt kändes genomgående betydligt vassare än Söders mer chansbetonade kontringsanfall.

Först mot slutet av matchen förmådde Söder skapa något nämnvärt tryck mot Pålsbodas mål. Med några minuter kvar av matchen hade Söder en sekvens med 5-6 hörnor på raken med bland annat en nick i ribban utan att kunna få bollen över mållinjen. Matchens avslutades sedan med ytterligare ett missat friläge för Pålsbodas del.

Patrick Ingvarsson, som före matchen berättat att han saknade över 10 spelare på grund av semestrar, skador och avstängningar var inte nöjd med resultatet. Han tyckte att laget borde ha kunnat avgöra matchen till sin fördel med tanke på de målchanser som skapades. Att Pålsboda skapat fler verkade han vilja förtränga. Trots att det saknades en hel del startspelare fanns det tillräckligt många på plan för att Söder skulle kunna säkra ett bättre resultat än i bortamatchen mot Pålsboda, då man förlorade. Andreas Lundgren i målet är väl den spelare som Söder främst skall tack för torsdagspoängen. Lucas Karlén och John Fägersten var resoluta i mittförsvaret. På mittfältet hade man en hel del problem med att fånga upp Pålsbodas anfallare, medan Pontus Björkman och Alessandro Eni märktes mest framåt.

Med tanke på ÖSK Söders rätt utsatta tabellposition var det här ett resultat man trots allt bör vara rätt nöjda med med tanke på hur matchen utvecklades.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.