Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svenska Cupen: Eskilstuna City står för motståndet

cityorebrosk

Den andra omgången i Svenska Cupen är nu lottad – den omgång där lagen från Allsvenskan och Superettan går in i tävlingen. Lottningen är seedad såtillvida, att inget av de 32 SEF-lagen riskerar att möta ett annat SEF-lag. Motståndet kommer alltså från klubbar på nivån div 1 eller lägre.

För ÖSK resulterade lottningen i en match mot Eskilstuna City. Motståndarna delar serietillhörighet med Rynninge och Karlslund – de spelar alltså i div 2 Södra Svealand. I tabellen ligger de i den övre delen av mitten (skulle man kanske kunna säga) tre poäng före Rynninge. City spelade förra året i div 1 tillsammans med BK Forward. De placerade sig dock på den sista platsen och blev nedflyttade. I årets div 2-spel tillhörde de topplagen under våren. Efter ett tränarbyte under sommaren har hösten börjat sämre och de har förlorat sina två första höstmatcher.

I Svenska Cupens första omgång spelade de mot norrköpingsklubben IF Sylvia från div 1 Södra. Ett mål i den 3:e övertidsminuten tog den matchen till förlängning och i den 117:e minuten gjorde City det avgörande målet. Båda Citys mål gjordes av Serkan Pektas, som även är lagets ledande div 2-målskytt (9 mål). Laget har en duktig målvakt i Niklas Berg som har ett förflutet i AIK där han dock aldrig lyckades etablera sig.

Eskilstuna City kan ju tyckas vara ett enkelt motstånd, men det tyckte man ju förra året om Rynninge också. City spelar sina hemmamatcher på konstgräsbelagda Tunavallen – en riktig trevlig arena som numera har damallsvenska Eskilstuna Uniteds matcher som huvudattraktion.

Segraren i den andra cupomgången går vidare till gruppspelet under mars månad kommande ”vår”.

Folkbladet: Sylvia utslaget efter rysare

1 kommentar – kommentera

Tommy

Ett utmärkt tillfälle för Alex att testa spetsgruppens färdigheter mot ett för dem lämpligt motstånd! Spetsgrupp plus a-lagets bänk och någon startspelare borde räcka gott och väl. Samtidigt får startelvan välbehövlig vila som kommer att behövas när det allsvenska kontraktet ska räddas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.