Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Seger över AIK

ÖSK besegrade AIK i den sista gruppspelsmatchen i U21-allsvenskan. Efter en halvtidsledning med 1-0 mosades AIK under de sista 20 minuterna då ÖSK gick fram till 5-0. Bloggen hade tyvärr ingen representant på plats och kan alltså inte avgöra om AIK-raset berodde på att ÖSK bytte in en skadefri och förmodligen spelsugen William Atashkadeh i den 65:e minuten. Del i demoleringen hade Atashkadeh utan tvekan eftersom han finns noterad för ett mål och två målgivande passningar.

Det troligaste är väl att ÖSK – med ett antal spelare från A-truppen – till slut vägde tyngre än AIKarna som lär ha representerats av ett rent juniorlag. Annars är väl det mest notabla från matchen att Ayanda Nkili och Atashkadeh gjorde comeback efter sina respektive skador.  Nkili spelade första halvlek och Atashkadeh som sagt de avslutande 25 minuterna. Ilir Berisha skulle också ha varit med, men han var/blev tydligen sjuk och finns därför inte med i det segrande laget.

ÖSK rapporterar följande matchfakta på sin hemsida.

Målen:
18. 1-0 Kalle Holmberg (Felix Möller)
72. 2-0 Boris Lumbana
78. 3-0 Boris Lumbana (William Atashkadeh)
85. 4-0 William Atashkadeh (Anton Westerlund)
86. 5-0 Kalle Holmberg (William Atashkadeh)

Laguppställning: Oscar Jansson – Hugo Eriksson, Anton Westerlund, Carl Ekstrand Hamrén, Sebastian Ring (ht) – Felix Möller (ht), Ayanda Nkili (ht), Boris Lumbana, Filip Albertsson (ht) – Kalle Holmberg, Christer Lipovac
Ersättare:
Marcus Elmersson (mv), Mikael Loön (ht, ut 65), Amel Rastoder (ht), Andreas Klingström (ht), Jonathan Lundberg (ht), William Atashkadeh (65), Marcus Karlsson

Tillägg: Jag kollade upp AIKs laguppställning och det visade sig att den uteslutande består av spelare födda mellan -95 och -97 sånär som på en spelare från Vasalund som är -94a. Fem av spelarna i truppen är från andra klubbar. ÖSKs matchtrupp påminde en hel del om AIKs till sin sammansättning med den skillnaden att ÖSK 4 spelare från sin A-trupp (utöver Lipovac). Tillräckligt många för att det skall bli en skillnad i slagkraften.

1 kommentar – kommentera

Mattias

Kan bara hoppas William A får vara frisk, snacka
om klass-anfallare med speed och en naturlig fallenhet
att hitta målchanser..
Annars ägdeÖSK matchen från början till slut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.