Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21-match mot AIK

I kväll spelar ÖSK sin sista match i U21-allsvenskans grundserie. Motståndet kommer från Solna, spelplatsen är Behrn Arena och matchen börjar kl. 18:00. ÖSK aviserar på sin hemsida att man kommer till matchen med ett efter omständigheterna rätt starkt lag. Matchtruppen ser ut på följande sätt:

Från A-truppen: Oscar Jansson (mv), Ilir Berisha, Boris Lumbana, Ayanda Nkili, Christer Lipovac, William Atashkadeh, Kalle Holmberg

Från U19: Marcus Elmersson (mv), Anton Westerlund, Carl Ekstand Hamrén, Amel Rastoder, Sebastian Ring, Hugo Eriksson, Filip Albertson

Från U17: Felix Möller, Jonathan Lundberg, Mikael Loön, Marcus Karlsson

Bestämmelserna för U21-matcherna tillåter att laget får innehålla maximalt fem stycken överåriga (över 21 år) spelare på plan samtidigt. Av spelarna från A-truppen faller dock varken Kalle Holmberg eller Christer Lipovac för åldersbegränsningen vilket gör att ÖSK kan spela med alla från A-truppen samtidigt på plan.

Notabelt är att William Atashkadeh gör ett nytt försök att ta sig igenom en fotbollsmatch utan att drabbas av någon ny skada. Hans senaste försök var den 30 juni i en U21-match mot Brommapojkarna. Med i laget är även de två Forwardlånen Sebastian Ring och Filip Albertsson.


Vad händer sedan?
Efter grundspelet så går lagen i U21-allsvenskan vidare till ett slutspel. ÖSK är ett av lagen i B-slutspelet. För dessa gäller följande:

B-slutspel:
10 klubbar från Allsvenskan och 14 klubbar från Superettan. Dessa 24 lag delas in i sex fyralagsgrupper med spel hemma-borta, så att alla klubbar garanteras minst 20 matcher (14 i gruppspelet och 6 i slutspelet).

Gruppsammansättning i B-slutspeletet: De åtta högst rankade på den allsvenska nivån möts i två geografiska fyralagsgrupper. Övriga 16 (de två lägst placerade i Allsvenskan samt de 14 återstående i Superettan) delas in geografiskt lämpliga fyralagsgrupper


Observera att de 20 matcher man skriver om här inkluderar de 14 man spelade i grundserien. För ÖSKs del återstår alltså 6 U21-matcher i år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.