Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Dam: Storseger och serieledning

Hanna Åbom, Sabina Håkansson och Sabina Forsberg gjorde ÖSK Söders mål mot Forsby

Hanna Åbom, Sabina Håkansson och Sabina Forsberg gjorde ÖSK Söders mål mot Forsby


ÖSK Söder Dam tog över serieledningen (om än bara fram till helgen) när Forsby FF i kväll besegrades med till synes klara 4-0. Siffror som låter betryggande, men ändå inte riktigt var det. Första halvleken med vind i ryggen såg inte alls bra ut även om ÖSK fick med sig ett rekordsnabbt ledningsmål. Efter 15 sekunder (plus minus en eller två) låg bollen nämligen i bortamålet. Ett inlägg från vänsterkanten (förmodligen från Hanna Åbom) nickades av Camilla Erkisi. Målvakten fick inte grepp på den och Sabina var på plats för att slå in returen.

Sedan hände i princip ingenting mer i första halvlek. Jo, Hanna Åbom hade ett kanonskott i ribban och Sara Sandberg sprang offside ett antal gånger. Men det var Forsby som hade mest boll och som odlade samspelet bäst. Söders spelade rakt mot sina spjutspetsar Sara Sandberg och Hanna Åbom, men det var väl lite si och så med passningskvaliteten. Den tidvis hårda medvinden gjorde nog också att bollen inte hamnade där det var avsett.

I början av andra halvlek då Forsby hade vindfördelen trycktes Söder tillbaka, tidvis rätt kraftigt. Ett mål i det läget hade nog kunnat ge matchen en helt annan karaktär. Mål blev det också och matchen ändrade karaktär. Men det var alltså Söder som gjorde målet. Ett riktigt fint anfall var det också som började nere på ÖSKs vänsterkant. Sandra Johansson slår en väl avvägd framspelning mot Sara Sandberg som springer ifrån backlinjen. Tyvärr kommer hon lite väl nära Forsbys målvakt som kunde blockera men utan att få fast bollen. Den hamnar hos Sabina Håkansson som gör sitt andra mål för dagen (eller kvällen om man skall vara petig). Det virtuella matchuret hade då hunnit fram till den 62:a minuten.

Efter 2-0 målet gick väl luften ur Forsby lite grann och när Hanna Åbom i den 68:e minuten gör 3-0 så är de helt klart nere för räkning. Nyss inbytta Sabina Forsberg kommer med fart längs högerkanten. Hennes inspel kommer till Hanna Åbom vars skott inte är hårt men välriktat mot ena stolpen. Ett skott som Forsbys något osäkra målvakt nog borde ha tagit. Målskyttet avslutades sedan av Sabina (kvällens namn) Forsberg som återigen kom med bra fart längs högerkanten. I stället för att runda sin försvarare på utsidan som hon redan hunnit göra några gånger får hon på ett perfekt skott (eller om det nu var ett misslyckat inlägg) som hittar in i Forsbys mål i närheten av bortre krysset. Målet var inte bara snyggt – det var hennes första div 1-mål också.

En arbetsseger för Söders vältränade lag får man väl säga. När orken tog slut för Forsby fick Söder bättre betalt för sitt jobb på planen. Många fina insatser hos Söder även om lagspelet inte alltid höll högsta klass – eller ens den näst högsta klassen.  Ida Lindell höll nollan. Saga Magnusson tar över efter Marie Ståhlberg i mittförsvaret på ett utmärkt sätt. Joline Jakobsson utmärkt söndertrasare i sin balansroll på mittfältet. Sabina Håkansson var inte bara grovjobbare utan även påpasslig avslutare. Hennes namne Forsberg, inbytt med en halvtimme kvar, hann få med sig både en assist och ett väldigt snyggt mål. mm.

Några lösryckta citat.
1. Det finns en tanke bakom allt hon gör. Tommy Åström om en fotbollsklok Fläkt.
2. Hon gjorde sin bästa match i div 1. Niclas Collgård om Sabina Forsberg.
3.  ”Jobba på tjejer, vi har gott om tid än så länge”.  En optimistisk Forsbyledare till sitt tröttkörda lag i minut 83 vid underläge med 3-0.

Matchfakta:
01. 1-0 Sabina Håkansson (Camilla Erkisi)
62. 2-0 Sabina Håkansson (Sara Sandberg)
68. 3-0 Hanna Åbom (Sabina Forsberg)
87. 4-0 Sabina Forsberg

Laguppställning: Ida Lindell – Stina Gävbo, Lisa Sundell, Saga Magnuson, Sandra Johansson – Camilla Erkisi (58), Joline Jakobsson (75), Freja Olofsson, Hanna Åbom (k) – Sara Sandberg (80), Sabina Håkansson
Ersättare: Cassandra Söder (mv), Sabina Forsberg (58), Klara Thorsén (75), Anna Meijer (80), Amanda Nordenby och Maya Pettersson

ÖSK Söder Dam: Tabelletta efter torsdagens seger!
NA: Ny seger – nu leder ÖSK serien
Magazine24: Viljelöst Forsby föll mot ÖSK Söder
Bärgslagsbladet: Sågar Forsby efter usel insats
Forsby FF: Referat: Örebro SK Söder – Forsby FF

Ida Lindell höll nollan intakt.

Ida Lindell höll nollan intakt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.