Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Bra generalrepetition

För ÖSKs U17-lag börjar serieallvaret på söndag igen då de möter BK Häcken i en viktig bortamatch. Vinst i den matchen och ÖSKarna bör kunna känna sig rätt säkra på att ta sig till slutspel. Som förberedelser har laget spelat två träningsmatcher. Förra veckan besegrades Sollentuna FK med utklassningssiffrorna 8-2. Idag var det ett pojk/juniorlag från PSC Academy som stod för motståndet. Amerikanerna bjöd på rätt bra motstånd men slutresultatet blev ändå en klar seger med 6-2.

ÖSKarna har under den senaste veckan matchats en hel del i olika konstellationer och därför var det aldrig det bästa U17-laget på planen. Laget förstärktes med några spelare från U19. I andra halvlek deltog en provspelare från Frankrike (Ezo) och mot slutet av matchen byttes tre 99-or från IK Sturehov in. Alla tre skötte sig bra och verkade inte tagna av den ovana matchmiljön. Allt för att belastningen på ÖSKarna inte skulle bli för hård.

Till skillnad mot matchen mot Sollentuna tyckte jag att amerikanerna gjorde lite bättre motstånd. De gjorde första målet (och även det sista). ÖSK hade lite domarhjälp med två straffar av vilka den andra (en tröjdragning) var välvilligt given.

ÖSK hade starka lagdelar centralt i backlinjen – Viktor Franssila hela matchen medan Oskar Ålgars och Johan Sjögren fick en halvlek var. Mirza Turan och Mikael Loön som vanligt väldigt bra på mittfältet både offensivt och defensivt. Anfallsduon (för större delen av matchen) Carl Jägerhill och Marcus Karlsson) jobbade hårt men gjorde inget mål. Speciellt Carl var väldigt duktig på att springa sig fri bakom backlinjen, men med avsluten gick det sämre. Rickard Hallgren spelade 90 minuter för första gången på väldigt länge – vänsterback i första halvlek och centralt på mittfältet i andra).

Matchfakta:
33. 0-1
35. 1-1 Joel Nilsson (straff efter det att Rickard Hallgren blivit fälld).
39. 2-1 Mirza Turan (frisparkskanon i ena krysset).
48. 3-1 William Gunnarsson (instick av Marcus Karlsson)
56. 4-1 Ezo (nickmål på inlägg från Carl Jägerhill)
64. 5-1 Ezo (straff efter tröjdragning på Carl Jägerhill)
78. 6-1 Jonathan Lundberg (genomskärande och försvarsuppsnittande passning från Mikael Loön)
86. 6-2

Laguppställning: Joakim Brunnberg (mv), Tim Bergström, Oskar Ålgars (ht), Viktor Franssila, Rickard Hallgren – William Gunnarsson (71), Mirza Turan (k, ht), Mikael Loön (78), Joel Nilsson (ht) – Carl Jägerhill (71), Marcus Karlsson (74)
Ersättare: Edwin Ahlnäs (ht), Johan Sjögren (ht, k), Ezo (ht), Jonathan Lundberg (71), Adam Leijon (71, Sturehov), Jonathan Aronsson (78, Sturehov), Arvid Brorsson (74, Sturehov) och Felix Möller (som inte fick spela).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.