Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svagt motstånd i träningsmatch

Daniel Gustavsson i grym målform mot PSC Academy.

Daniel Gustavsson i grym målform mot PSC Academy.

Ett U21-liknande ÖSK hade inga problem med att besegra ett svagt amerikanskt motstånd med hela 9-0. ÖSKarna kom bra in i matchen och hade redan efter en kvart skaffat sig en tremålsledning och sedan rullade det vidare på samma sätt under första halvlek.

Matchvinnare för ÖSK var i första hand Daniel Gustavsson som såg väldigt fräsch och alert ut. Han hann med att göra fyra mål och dessutom slå en målgivande passning under sina 45 minuter på plan. Bra hjälp hade han i första hand av passningssäkre Jonathan Lundberg som mer och mer verkar växa in i sin nya roll som släpande anfallare.

DG gick alltså av i halvtid, medan de övriga A-truppsspelarna inklusive en comebackande Oscar Jansson fick full matchtid. Axel Kjäll förklarade efter matchen, att man tyckte att det var bättre att de spelade denna match än att de åkte till gårdagens U21-match mot Brommapojkarna med tanke på att man inte var tillbaka från matchen mot Helsingborg förrän vid tretaget på måndag morgon.

Inför andra halvtid byttes DG ut och så småningom lämnade även Jonathan Lundberg och Felix Möller planen och då försvann en hel del av den kreativitet som så effektivt dyrkat upp det amerikanska försvaret. Mot slutet av matchen kändes det mest av allt som en transportsträcka mot en slutsignal. Två mål blev det i andra halvlek och det hade/borde kanske blivit något till. Det amerikanska laget hade några enstaka chanser som uppstod när ÖSK-försvaret klantade till det för sig. På egen hand förmådde de inte skapa något.

Målkavalkad.
7. min 1-0 Boris Lumbana slår en bredsida i mål efter det att bollen farit hit och dit i amerikanernas straffområde efter en hörna. Boris fick väl inte någon perfekt träff men han hade siktat bra nära en av stolparna.

11. min. 2-0 Carl Ekstrand Hamrén på en passning in i straffområde från DG. Carl ungefär vid straffpunkten. Det bör väl även det ha varit efter en fast situation för annars borde han inte ha varit där över huvud taget.

13. min. 3-0 DG slår en hörna direkt i mål. Han fick aldrig något bra lyft på bollen, men den slank på något sätt direkt in i mål. Eller om det var någon fot som på ett eller annat sätt hjälpte till. Det såg rätt rörigt ut och alla var förvånade.

23. min. 4-0 DG väggspelar med Jonathan Lundberg. Jonis frispelar DG med en klackpassning.

33. min. 5-0 DG. Ett fin serie passningar som gick via Christer Lipovac och Jonathan Lundberg till DG.

37. min. 6-0 DG. Christer Lipovac hittar fram till DG med en snett inåt-bakåt passning.

45. min. 7-0 Jonathan Lundberg får en passning från Felix Möller. Hans skott halvblockeras men hittar in i mål.

Utöver DGs fyra mål hade han även en kanonskott i kryssribban, en totalmiss där han var ren framför mål, men inte fick ren träff samt en del fina passningar.

47. min. 8 -0 Jonathan Lundberg frispelad (av vem?) och kommer ensam mot målvakten. Får inte någon bra träff men bollen går in vid ena stolpen.

67. min. 9-0 Amel Rastoder (straff). Amel blev frispelad av Mirza Turan och fälldes. Han tog själv hand om straffen. Målvakten åt ena hållet och bollen åt det andra.

Laguppställning: Oscar Jansson – Hugo Eriksson, Ilir Berisha, Carl Ekstrand Hamrén (ht), Andreas Klingström (76) – Felix Möller (59), Anton Westerlund, Boris Lumbana (k), Daniel Gustavsson (ht) – Jonathan Lundberg (59) – Christer Lipovac.
Ersättare: Marcus Elmersson (mv), Mirza Turan (ht), Marcus Karlsson (ht), Amel Rastoder (59), Joel Nilsson (59), Viktor Franssila (76)

I andra halvlek drogs Anton Westerlund tillbaka som mittback, när Carl Ekstrand Hamrén byttes ut. Mirza Turan tog Antons plats på det centrala mittfältet.

Övrigt:
Oscar Jansson spelade hela matchen. Hade inte så mycket att göra, men gjorde det bra då det behövdes. Snackade och dirigerade så gott som oavbrutet. Kände till namnen på sina yngre lagkamrater med undantag för Viktor Franssila. Det blev högerbacken några gånger innan han fått reda på att denne hette Viktor.

Marcus Elmersson satt på bänken som målvaktsreserv. Jag undrar om Ludwig Bergströms kontrakt redan är på väg att ta slut eller om det var så enkelt att Ludwig fick åka hem till Västerås eftersom hans närvaro egentligen inte var påkallad. Av vad jag sett av Marcs Elmersson skulle han mycket väl kunna sitta på en allsvensk reservbänk om det skulle knipa. Det skall bli intressant att se hur man gör med Ludwig.

Ayanda Nkili borde väl ha varit med, men var det inte. Han är alltså inte helt hundra ännu.

Daniel Gustavsson som spelade betydligt mer än vad Kalle Holmberg gjorde i söndags var med idag, men Kalle syntes inte till. Var DG mer sugen på att få vara med? Det betalade sig i så fall efter hans fina insats.

Shpetim Hasani syntes (givetvis) inte till. Enligt NA är han på arbetssök någonstans i Europa. Kan väl inte vara så lätt att få tag på ett nytt kontrakt om man kommer som okänd bänkspelare från ett allsvenskt bottenlag.

William Atashkadeh syntes (inte heller) till, vilket inte var så oväntat.

Emil Berger trodde att han hade ett arbete på gång. Först när det är klart kommer han att bestämma var han skall spela. (Berättade han vid sidan av).

ÖSK: Fyra mål av DG när ÖSK vann med 9-0

1 kommentar – kommentera

Mats Jernberg

Kul att Du skrev om lite Berger. Gärna mer om Du för tag i mer information.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.