Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Förlust mot Täby (igen)

En stark insats av Marcus Elmersson i ÖSK-målet räckte den här gången inte till några U19-poäng.

En stark insats av Marcus Elmersson i ÖSK-målet räckte den här gången inte till några U19-poäng.


ÖSKs U19-lag inledde sin höstsäsong på samma sätt som de avslutade vårsäsongen – genom att förlora mot Täby FK. Då blev det förlust med 2-0. Den här gången inskränktes den till 2-1. Men den var onödig.

ÖSK fick nämligen lite av en önskeöppning på matchen. Redan i den 11:e miuten kunde ÖSKs lagkapten Anton Westerlund slå in en straff efter det att Jonathan Lundberg (?) blivit fälld. Några minuter senare klarade sig ÖSKs målvakt Marcus Elmersson från en utvisning när han bestraffades för att ha tagit med handen utanför straffområdet. Klart och tydligt dessutom. En del domare visar det röda kortet nästan reflexmässigt i sådana situationen och Samir Bahtijaragic skall ha kredd för att han värderade situationen på ett bättre sätt. Någon målchans var det nämligen inte.

Med det tidiga ledningsmålet såg det ut som om ÖSK skulle kunna få sin revansch för vårförlusten. Laget skapade en hel del hyfsade målchanser, men hade inte den skärpa (eller tur) som krävdes för att öka på målskörden. Speciellt William Gunnarsson på högerkanten skapade en hel del för sig själv och sina lagkamrater. Ett mål i något av de lägena och matchen hade nog varit avgjord.

Andra halvlek började sedan där första slutade. Med en fräsch inbytt Carl Jägerhill skapades några riktigt bra möjligheter som inte heller de resulterade. Täby var dock inte ofarliga utan ställde en hel del frågor till ÖSKs försvar. Backlinjen och en mycket solid målvakt i Marcus Elmersson såg dock till att ÖSK-ledningen kunde hållas intakt. Ända tills den 72:e minuten då en miss i ÖSKs backlinje gav Täby fri lejd mot ÖSK-målet. Marcus räddade två gånger men kunde inte förhindra mål på det tredje försöket.

Efter kvitteringsmålet gick båda lagen för vinst. Spelet blev väldigt böljande när båda lagen kastade fram många spelare i jakten på det avgörande målet. Täby med nyfunnen målenergi kändes dock betydligt farligare när de anföll samtidigt som ÖSKs offensiva spelare inte riktigt tog det defensiva ansvar de borde ha gjort. Det blev alltså gott om utrymme framför ÖSKs backlinje. Något som Täby kunde exploatera genom ett klassiskt snett-inåt-bakåt spel i den 82:a minuten.

Efter Täbys andra mål försökte ÖSK att öka pressen ytterligare utan att dock få speciellt mycket ut av sina försök. En stark insats av Täby som efter att ha varit klart underlägsna i första halvlek kom ut och kunde avgöra matchen genom en massiv slutforcering. Plusvarianter i ÖSK var målvakten Marcus Elmersson som stod för en riktigt bra insats samt Hugo Eriksson som var precis som Hugo Eriksson brukar vara.

Laguppställning: Marcus Elmersson – Hugo Eriksson, Oskar Ålgars, Carl Ekstrand Hamrén, Andreas Klingström (85) – William Gunnarsson (70), Anton Westerlund (k, 80), Amel Rastoder (ht), Max Lindborg – Felix Möller, Jonathan Lundberg,
Ersättare: Joakim Brunnberg (mv), Carl Jägerhill (ht), Simon Glännestrand (70), Rikard Hallgren (80), Edwin Ahlnäs (85), Viktor Franssila

1 kommentar – kommentera

Matte

Tycker stora svagheten ligger i mittfältsdelen där
alldeles för mycket bolltapp sker, likaså i förståelsen
att jobba defensivt i alla lagdelar..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.