Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Sandberg igen

Sara Sandberg avgjorde mot Tyresö FF.

Sara Sandberg avgjorde mot Tyresö FF.

När ÖSK mötte Tyresö DFF på hemmaplan i våras avgjordes matchen sent. Sara Sandberg slog in det avgörande målet i den 82:a matchminuten. När laget idag var på bortabesök i Tyresö upprepades historien – även om man fick vänta lite längre. Precis när matchklockan nått 90-minutersmarkeringen gjorde Sara sitt 14:e mål för säsongen. Ett mål som gav ÖSK seger och tre poäng.

I en match som inte verkar ha varit någon av lagets bättre det här året hade Hanna Åbom givit sitt lag ledningen i den 34 minuten. Självmål står det hos SvFF, men hade hon inte skjutit så hade det väl inte blivit något mål.

Söder höll sedan sin ledning fram till matchminut 82, då Tyresö kvitterade. Ett mål som som sagt omvandlades till ett tröstmål i den 90:e minuten.

Sara har nu gjort minst ett mål i samtliga seriematcher så när som på en. I skytteligan ligger hon tvåa ett mål efter IFK Lidingös Elin Flyborg. Men tre av Flyborgs mål har kommit på straffspark, varför jag tycker att Saras prestation faktiskt väger lite tyngre.

Annars verkar det inte ha varit någon speciellt bra match. Det tyckte i alla fall inte Niclas Collgård – lagets tränare.

NA: Sandberg fixade ÖSK-seger – i sista minuten
ÖSK Söder Dam: Bra med tre (hälso)pinnar…
Tyresö DFF: Snöplig förlust. .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.