Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Arbetsseger mot jänkare

Felix Möller visade att formen är fortsatt god.

Felix Möller visade att formen är fortsatt god.


Efter en jämn första halvlek i dagens träningsmatch mot amerikanska PSC Soccer Academy tog ÖSKs U19 över i den andra halvleken och kunde lägga en välförtjänt seger till handlingarna. Gästerna coachades den här dagen av ÖSK-bekantingen Bernhard Nilsson med KIFs Stefan Ärnsved som side-kick. På läktaren satt dessutom Samuel Wowoah, så KIF-intresset för matchen var rättt stort. Det ryktades mellan (läktar)raderna att Karlslund kommer att ta in två av de amerikanska spelarna för att vässa laget inför hösten, vilket kan ha varit förklaringen till det stora intresset för ÖSKs träningsmatch.

Den första halvleken började med ett visst spelmässigt övertag för det gästande laget. Efter en kvart – tjugo minuter hade ÖSK jämnat ut spelet. Det skall väl tilläggas att i princip ingenting hände framför målen under den tiden. De båda lagen tog ut varandra väldigt effektivt. Även fortsättningen av halvleken blev händelsefattig, med undantag för ÖSKs ledningsmål som kom efter en halvtimmes spel. Lukman Murad trär in bollen genom backlinjen till Felix Möller som kommer helt solo med målvakten. Inga problem för Felix att ge sitt lag ledningen.

I anda halvlek fick ÖSK ett bättre grepp om spelet och hotade betydligt mer i sitt anfallsspel. Ändå var det PSC som gjorde halvlekens första mål. U-lagen har en hel del problem att försvara sig vid fasta situationer och det här var just en sådan situation. En hörna skarvades vidare till en helt ren spelare vid bortre som enkelt kan skicka in bollen till 1-1.

I den 65:e minuten tar ÖSK på nytt ledningen. Jonathan Lundberg, som byttes in till andra halvlek, kan göra ett av sina enklare mål efter ett fint förarbete av Hugo Eriksson som slog ett hårt inspel parallellt med sidolinjen. Jonathan är sedan framspelare till ÖSKs tredje mål när han frispelar Lukman Murad centralt. Precis som Felix Möller är Lukman säker i de lägena och inte heller den här gången gör han något misstag.

En väl genomförd match av ett ÖSK-lag som verkade att klara värmen bättre än sina motståndare. Som vanligt med Oskar Ålgars och Carl Ekstrand Hamrén i backlinjen såg det stabil och säkert ut framför Marus Elmersson i ÖSK-målet. Bra hjälp hade de även av ytterbackarna Hugo Eriksson och Andreas Klingström. Felix Möller och Jonathan Lundberg är för tillfället inne i ett riktigt poängstim. ”Massvis” av mål och målgivande passningar igår mot Sollentuna och idag hade de på ett eller annat sätt en fot med vid alla tre ÖSK-målen. Jonathan med sin lite aviga mittfältsstil fungerar utmärkt i anfallet tillsammans med tekniker som Felix Möller och Lukman Murad.

Matchfakta:
31. 1-0 Felix Möller (Lukman Murad)
53. 1-1
65. 2-1 Jonathan Lundberg (Hugo Eriksson)
80. 3-1 Lukman Murad (Jonathan Lundberg)

Laguppställning: Marcus Elmersson – Hugo Eriksson, Carl-Ekstrand Hamrén, Oskar Ålgars, Andreas Klingström (72) – Edwin Ahlnäs (72), Anton Westerlund, Amel Rastoder, Lukman Murad – Felix Möller (62), Simon Glännestrand (ht)
Ersättare: Jonathan Lundberg (ht), Marcus Karlsson (62), Rickard Hallgren (72), Michel Yanez (72).

Tillägg: Idag bekräftar Karlslunds IF att man gjort klart med de två amerikanerna som vid passkontroll visade sig vara engelsmän. Dessutom återkommer Rasmus Norén till klubben.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.