Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Elite Hotel Cup 2014: Onsdag

Almin MAsic och hans lagkamrater hade en tung dag på Ekäng.

Almin Masic och hans lagkamrater hade en tung dag på Ekäng.

Övertungt mot Djurgården.

Efter gårdagens vinst mot JSödra fanns det väl vissa förhoppningar om att ÖSK skulle ha hittat formen efter besvikelserna i inledningsmatchen mot Halmstad. Förhoppningar som Djurgården effektivt satte stopp för – med en hel del hjälp från ÖSKs sida skall väl tilläggas.  Det här var matchen då ingenting stämde. Man talar ibland i idrottskretsar om en kollektiv kollaps och det är nog i den riktningen man får söka förklaringarna till att ÖSK förlorade med hela 7-0 – odiskutabelt dessutom.

Hemmalaget drabbades tidigt av två jobsposter när först Mahad Ibrahim Hussen tvingades av efter en smäll på ena knät och där lagets playmaker Henrik Westher några minuter senare lämnade planen på grund av en tåskada han ådrog sig i gårdagsmatchen. Men laget skall givetvis klara sig även utan Henrik på planen, även om han betyder mycket både defensivt och offensivt.

Djurgården gjorde sitt första mål efter 10 minuter och innan halvleken var slut hade de gjort två till. Andra halvlek började sedan betydligt bättre sett ur ett ÖSK-perspektiv och laget höll matchen jämn och skapade till och med en del hyfsade chanser fram tills vattenpausen efter 20 minuter.  Efter denna tryckte Djurgården på gaspedalen igen och gjorde tre mål på fem minuter. Sedan blev det ett till innan pinan var över.

I andra halvlek skapade ÖSK i och för sig några chanser som skulle ha kunnat resultera i alla fall i ett tröstemål. Närmast var Almin Masic (kul för övrigt att se att det inte var så allvarligt med hans fotskada) som kom ensam med Djurgårdsmålvakten. Almin valde nog fel avslut när han försökte lobba målvakten när det nog hade varit bättre att försöka placera bollen vid sidan av. Nu spelade det ju i och för sig ingen roll i det läget då ÖSK redan låg under med 6 eller om det redan var 7 mål, men ändå.

Svårt med positiva omdömen i en match där det gått så dåligt, men det var några killar som i alla fall jobbade hårt matchen igenom (utan att för den skull få ut så mycket av det).  Touma Sabbagh har bra teknik, ett hyfsat skott och försökte hela tiden skapa något ur inget. Fast han kanske skulle satsa lite mer på passningsspelet.  Samuel Oskarsson slet matchen igenom på ett dysfunktionellt mittfält. Adam Fredriksson överraskade igen med ett stabilt backspel även om felprocenten i passningarna idag var högre.

Djurgården var ett välorganiserat lag som högg direkt på varje misstag som ÖSKarna gjorde och det var en hel del sådana. Så gott som varje gång de fick kontroll på bollen ropade de ”etablera, etablera” till varandra, så det verkar som om de hade en klar uppfattning om vad de skulle göra med den också också. En insikt som verkade saknas hos ÖSK, där det mesta tycktes handla om vart slumpen ville att bollen skulle ta vägen.

Gruppresultatet blev till slut en smula märkligt. Djurgården tog full pott nio poäng medan de övriga tre lagen alla ”fick” var sin vinst. ÖSK blev dock sist på grund av den dåliga målskillnad som den stora förlusten i dagens match förde med sig.  Närmast har lagen nu en vilodag innan slutspelet tar vid på fredag. ÖSK kommer att möta GAIS kl 13:30 på en av GPP IPs planer i den första placeringsmatchen i D-slutspelet.  Dags för nya friska tag då.

Sturehov – örebrodistriktets andra lag i turneringen – har spelat riktigt bra och gått igenom sitt gruppspel obesegrade. Tyvärr hade AIK en målskillnad som var 2 mål bättre, vilket innebär att det ändå bara blev B-slutspel för ”Hovet”.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.