Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Träningsmatch mot Sollentuna FK

U17-truppen spelar i kväll sin första träningsmatch efter sommaruppehållet. Motståndarna kommer från Sollentuna FK – ett lag som leder U17-allsvenskans norra serie före lag som Djurgården, Hammarby och Gefle. Det blir alltså en riktigt tuff uppgift som ÖSKarna ställs inför.

Till matchen har följande matchtrupp kallats: Adam Nilsson (mv), Joakim Brunnberg (mv), Tim Bergström, Michel Yanez, Viktor Franssila, Johan Sjögren, Albin Ödberg, Mikael Loön, Mirza Turan, Joel Nilsson, William Gunnarsson, Felix Möller, Marcus Karlsson, Jonathan Lundberg och Ebrima Jaiteh (U16).

Den här truppen är nog rätt nära den starkaste som ÖSK kan ställa upp med i U17-matcher. Saknas gör skadade David Holm och Kalle Westdahl, Carl Jägerhill av okänd anledning samt Almin Masic som förhoppningsvis spelar Elite Hotel Cup.

Rent parentetiskt kan noteras att motståndarlaget Sollentuna FK är ett resultat av ett omfattande fusioneringsarbete inom Sollentunafotbollen. De tidigare arga konkurrenterna IFK Sollentuna och Helenelunds IK gick för något år sedan samman och bildade Sollentuna IF. Denna förening slogs sedan ihop med Sollentuna United FK, som i sin tur var resultatet av en sammanslagning av de mindre klubbarna Turebergs IF, Edsbergs IF och Kärrdals IF. Slutresultatet går alltså under namnet Sollentuna FK och det är en av Sveriges största fotbollsföreningar på barn- och ungdomssidan med ca. 3.000 medlemmar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.