Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Sollentunakross

Sollentuna hängde inte med då ÖSK ökade farten.

Sollentuna hängde inte med då ÖSK ökade farten.

ÖSKs U17-lag hade inga som helst besvär med att besegra kvällens gäster på Behrn Arena. ÖSK satte gasen i botten direkt och den första halvleken var nog bland de bästa det här laget presterat i år. Sollentuna hängde väl med någorlunda fram till 2-0, men efter det så släppte man taget och kom inte in i matchen förrän i andra halvlek då ÖSK började byta spelare i sin uppställning. Men då stod det redan 7-0 till ÖSK och det mesta handlade om att spela av resten av matchtiden.

I ÖSK såg det stabilt ut i alla lagdelar. Felix Möller och den omskolade mittfältaren Jonathan Lundberg trivdes riktigt bra tillsammans och kombinerade sig fram till fyra av den första halvlekens fem mål. Det femte gjorde Mirza Turan framspelad av Joel Nilsson. Centralt på mittfältet satte Mirza Turan och Mikael Loön hård press på motståndarna som aldrig fick tid till någon egentlig speluppbyggnad. Backlinjen var stabil och Joakim Brunnberg hade en mycket lugn halvlek.

I andra halvlek fortsatte slakten när Joel Nilsson gjorde 6-0 och Albin Ödberg 7-0. Sollentuna stack sedan emellan och nickade in en hörna till 7-1 och kunde även göra 7-2 efter att det uppstått en fri yta till vänster i ÖSK-försvaret. Matchens sista mål till 8-2 svarade Marcus Karlsson för.

Som vanligt får man väl fråga sig om resultatet berodde på att ÖSK var väldigt bra eller om Sollentuna var väldigt dåliga. Svaret ligger väl någonstans mitt emellan. ÖSK var riktigt bra inledningsvis och Sollentuna fick inte grepp om vare sig ÖSKs tvåmannaanfall eller lyckades etablera något spel på mittfältet. Efter ÖSKs andra mål sjönk moralen dessutom i laget rätt påtagligt. ÖSK å sin sida körde vidare halvleken ut och hade inte Sollentuna haft en så duktig målvakt hade det kunnat bli ytterligare några mål.

Andra halvlek blev sedan lite avslagen som det ofta blir i sådana här situationer. ÖSK bytte dessutom ut flera av sina tongivande spelare inför och i början av andra halvlek. Några av dem skall väl vara med i onsdagens U19-match. Sollentuna såg ett tag ut att vara på väg att ta sig in i matchen, men när ÖSK ökade farten igen blev de på nytt avhängda.

Laguppställning: Joakim Brunnberg (ht) – Tim Bergström, Michel Yanez, Viktor Franssila, Albin Ödberg – William Gunnarsson (61), Mikael Loön, Mirza Turan (k), Joel Nilsson – Jonathan Lundberg (58), Felix Möller (ht).
Ersättare: Adam Nilsson (ht), Marcus Karlsson (ht), Ebrima Jaithe (58), Pontus Bergström (61)

Målen:
13. 1-0 Jonathan Lundberg (Michel Yanez)
21. 2-0 Felix Möller (Jonathan Lundberg)
30. 3-0 Felix Möller (Jonathan Lundberg)
33. 4-0 Mirza Turan (Joel Nilsson)
36. 5-0 Jonathan Lundberg (Felix Möller)
55. 6-0 Joel Nilsson (Jonathan Lundberg)
58. 7-0 Albin Ödberg (Joel Nilsson)
62. 7-1
72. 7-2
82. 8-2 Marcus Karlsson (Viktor Franssila)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.