Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Dam – Gothia: F17 klara för semifinal

Sara Sandberg hemma på GPP IP.

Sara Sandberg hemma på GPP IP.


Efter en (förmodligen) jämn och mållös första halvlek ökade ÖSK Söder farten i andra. Målmaskinen Sara Sandberg hittade rätt i den 32, 44 och 54 minuterna. Sara har nu gjort åtta mål i Gothia Cup och samtliga dessa har hon gjort i den andra halvleken. Förklara det den som kan. Tyskorna från Bayer 04 Leverkusen gjorde visserligen ett tröstmål, men då hade matchklockan redan hunnit till 59 (av de utmätta 60), så det var lugnt.

Utöver Saras målskytte förtjänar även Söders målvakt att få ett eget omnämnande. När lagets ordinarie målvakt Minna Åström igår skadade ett ledband i axeln fick mittfältaren Joline Jakobsson ta över målvaktshandskarna. Hon sköter det bra med god hjälp av sina uteförsvarare och i dagens match var hon bara en minut från att hålla nollan. Mer sådant.

ÖSK Söders tjejer är nu klara för semifinal och i morgon tar de sig an Paris Saint-Germain. I den andra semifinalen möts spanska San Gabriel och Umeå IK.

Morganskort.se bjuder som vanligt på riktigt fina matchbilder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.