Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Dam – Gothia: Knapp gruppseger

För första gången i turneringen fick ÖSKarna ta i för att få med sig det resultat man hoppades på. Motståndarna från Birmingham City Ladies verkar ha hållit betydligt högre klass än måndagen och tisdagens motståndare.

Efter oavgjort och mållöst i halvtid tog engelskorna ledningen i början av den andra halvleken. ÖSK Söder var därmed nedknuffade till gruppens andraplats.  Tillbaka i serieledningen tog de sig sedan inte förrän i matchens sista minut då Freja Olofsson kvitterade. (Jag har för mig att jag läst någonstans att matchtiden är 2*30 min).

Laget drabbades tyvärr av en jobspost i slutet av den första halvleken , då deras målvakt Minna Åström fick lov att kasta in målvaktshandskarna efter att ha blivit skadad. Vi får hoppas att det inte var så allvarligt. Minnas plats i Söders mål övertogs av Joline Jakobsson.

Gothia Cup fortsätter nu för ÖSK Söders del med en kvartsfinal i A-slutspelet. Motståndare i morgon är tyska Bayer Leverkusen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.