Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Omstart för Moberg

Erik Mobergs omstart får derbysmak efter hans år i Åtvidaberg.

Erik Mobergs omstart får derbysmak efter hans år i Åtvidaberg.

ÖSK möter i kväll IFK Norrköping i U21 Allsvenskan. Till matchen kommer ÖSK med en förhållandevis stark trupp. Det märks att skadeläget i truppen har förbättrats och att det därigenom blir fler spelare som frivilligt eller ofrivilligt tas ut till de här matcherna. För Erik Mobergs del blir det den första matchen efter hans oväntat långa upphåll på grund av den fotskada.

ÖSK skriver på sin hemsida att man kommer med följande spelare till matchen:
Från A-truppen: Ludwig Bergström (mv), Erik Moberg, Boris Lumbana, Daniel Gustavsson, Daniel Björnquist, Ayanda Nkili, Christer Lipovac,
Från U19: Marcus Elmersson (mv), Lukman Murad, Anton Westerlund, Hugo Eriksson, Carl Ekstrand Hamrén, Amel Rastoder
Från U17: Albin Ödberg, Jonathan Lundberg

Det här blir bara 15 spelare så ÖSK kommer att ringa in ytterligare några för att få en full bänk.

Som vanligt är jag frestad att säga innehåller truppen ett överflöd av tänkbara mittbackar. Utöver Moberg, så brukar/kan/har även Nkili, Lumbana, Westerlund och Ekstrand Hamrén spelat mittback. Rena anfallare är däremot en bristvara. Inte en enda finns bland de uttagna. Troligast är väl att det blir Lipovac och Murad som får starta längst fram. När man är inne på ämnet anfallare går det inte att undvika att notera att Shpetim Hasani, som inte fick någon speltid mot BK Häcken inte finns med i den trupp som ÖSK gått ut med. Det borde han väl göra.

Avspark på Behrn Arena kl. 17:00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.