Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Oavgjort mot Norrköping

Ludwig Berström räddade en poäng åt ÖSK i U21-matchen mot IFK Norrköping.

Ludwig Bergström räddade en poäng åt ÖSK i U21-matchen mot IFK Norrköping.

ÖSKs U21-lag lurade IFK Norrköping på en tätplats då lagen möttes på Behrn Arena på tisdagen. Norrköping, som brukar ”satsa” på den här serien, hade möjligheten att ta över som serieetta, men Alhassan Kamaras tidiga mål och några riktigt svettiga räddningar av Ludwig Bergström satte stopp för de förhoppningarna.  Efter en rätt jämn första halvlek med ÖSK-ledning efter ett tidigt mål av Kamara, som tog till vara på Christer Lipovacs genomskärare på bästa sätt, tog gästerna över det mesta av spelet i den andra. Kvitteringen på en frispark som slogs in lågt i målvaktens hörn borde kanske ha kunnat avvärjas. Å andra sidan hade Norrköping ett knippe chanser som var betydligt hetare, men som strandade på Bergströms inspirerade målvaktsarbete.

Även om det var Norrköping som skapade mest saknade ÖSK inte möjligheter till ett andra mål. Närmast var väl Daniel Gustavsson som erövrade boll och sedan sprang ifrån motståndarförsvaret i den första halvlekens slutminut. Skottet, ett försök att knorra in bollen vid bortre, tog dock i stolpen. Precis i matchavslutningen hade sedan Kamara en bra möjlighet att ge ÖSK vinsten, men han misslyckades efter att ha kommit för nära IFKs målvakt. (Norrköping beskriver säkert samma situation som att deras målvakt kom ut väldigt bra och blockerade ÖSK-anfallarens skottfält).

ÖSK kom till spel med fem potentiella mittbackar. Att Erik Moberg skulle få den ena av dessa platser kändes väl rätt givet. Den andra gick dock inte till Ayanda Nkili, som ju spelat mittback en hel del under våren. Den platsen togs i stället av unge Carl Ekstrand Hamrén (-96) medan Nkili tilldelades rollen som uppstädare på det centrala mittfältet. Ett lyckat val skulle det visa sig eftersom både Carl Och Ayanda skötte sina uppgifter riktigt bra. Rollfördelningen ger nog vid handen att Alexander Axén & Co. i första hand ser Nkili som en spelare för mittfältet. Hade man velat ha honom som mittback hade det varit mycket lämpligt att spela honom i par med Moberg.

Av de spelare som kunde ha varit med men som saknades föll Shpetim Hasani för seriens åldersbegränsningar (max 5 utespelare som är över 21 år). Honom vet vi ändå var vi har, tyckte Axel Kjäll efter matchen. Beträffande William Atashkadeh har han drabbats av nya skadekänningar och saknades av den anledningen. Speltid fick däremot den tidigare skadade kvartetten Erik Moberg, Ayanda Nkili, Boris Lumbana och Alhassan Kamra. Alla fyra spelade matchtiden ut, vilket är nog så viktigt när det gäller att få mer matchtempo i kroppen.

Utöver ÖSKarna fick provspelaren Gustavo Vilalobos göra en halvlek (den andra). Villalobos har uppenbarligen ett förslutet i ”Patrick Walkers organisation” och har i år spelat för Ånge i div 2 (också det ett öde för en amerikansk fotbollsspelare).  Villalobos kom in som högerbräddare i andra halvlek och såg allmänt bekväm ut med bollen och slog några fina genomskärande passningar. Han var dessutom den spelare som orsakade den frispark som gav Norrköping deras mål. Axel Kjäll tyckte efter matchen att han lämnat ett gott intryck, men också att det här inte var något man tänker gå vidare med från ÖSKs sida. Dessutom är det väl knappast högerkantsspelare som ÖSK i första hand söker för närvarande.

Av ungdomarna i laget stod Carl Ekstrand Hamrén för en i det närmaste felfri insats mot starka norrköpingsanfallare. Hugo Eriksson, som spelade vänsterback, gjorde som vanligt även han en riktigt bra match. Bästa ÖSKare i matchen var dock Ludwig Bergström tätt följd av Ayanda Nkili.

Matchfakta:15. 1-0 Alhassan Kamara (Christer Lipovac)
54. 1-1 Nikola Tkalcic (Frispark)

Startelva: Ludwig Bergström –  Daniel Björnquist (ht), Carl Ekstrand Hamrén, Erik Moberg, Hugo Eriksson – Lukman Murad (77), Boris Lumbana, Ayanda Nkili, Daniel Gustavsson (ht) – Alhassan Kamara, Christer Lipovac
Ersättare: Marcus Elmersson (mv), Anton Westerlund (ht), Gustavo Villalobos (ht), Jonathan Lundberg (77)

ÖSK: Kommentarer efter U21-matchen
NA: ”Crespo” målskytt när ÖSK kryssade i U21
Norrköpings Tidningar: IFK-kryss i Mirzas debut

1 kommentar – kommentera

Matte

Tyckte det var en match i bra fart och hög intensitet,
En skillnad i mina ögon var passningsspelet och mindre
misstag i det från Norrköpings sida. Där finns lite att
jobba på för ÖSK…Sammantaget ändå en bra insats!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.