Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Hopskrapad seger

Det blev omstart för både Alhassan Kamara och William Atashkadeh när ÖSK mötte BP i en U21-match.

Det blev omstart för både Alhassan Kamara och William Atashkadeh när ÖSK mötte BP i en U21-match.

När ÖSK spelar U21-matcher vet man aldrig riktigt vad man som åskådare kommer att bjudas på. Visserligen handlar det om en serie, men ÖSK – liksom flera andra av de deltagande lagen – verkar mest av allt att ta dessa matcher som en möjlighet att ge speltid för sina bänkspelare och spelare som är på väg tillbaka efter skada. Matcherna kan även utnyttjas för att se provspelare i aktion – det är nämligen inget hinder att använda sig av inlånade spelare. Slutligen fyller man på med spelare från den egna U-truppen.

I gårdagens match hade ÖSK verkligen utnyttjat möjligheterna att plocka spelare från både när och fjärran. Utöver de egna U-spelarna startade ÖSK med Alhassan Kamara och William Atashkadeh på topp – båda på väg tillbaka efter sina skador. Inlånade var två brassar från örebroklubben FC Assyriska, två ungdomar från Tibro AIK och Rynninges unga anfallstalang Tedjani Diawara. Ett minst sagt hopplockat lag där många spelarna nog inte ens visste namnen på sina medspelare. På motståndarsidan var det något mer homogent. Brommapojkarna kom med spelare från sin U19-trupp. Rätt oerfarna spelare där bara två prövat på allsvenskan. Namnkunnigast hos BP var väl AIK-förvärvet Christian Kouakou.

Det är inte så ofta som ÖSK lyckats vinna sina matcher i U21:an i år, men den här kvällen gjorde man faktiskt det. Axel Kjäll hade gjort ett bra jobb med sitt hopplockade lag och fick alla att dra åt ungefär samma håll, vilket den här gången räckte till säsongens tredje trepoängare. Alhassan Kamara gjorde ÖSKs första mål efter en målvaktstavla modell större. En ”utspark” hamnade hos Kamara, som var helt ensam vid straffområdesgränsen med en backlinje som befann sig några meter högre upp. En enkel match för ÖSKaren att runda målvakten och bredsida in ledningsmålet.

ÖSKs andra mål kom med 13 minuter kvar att spela. Lukman Murad slår en av ÖSKs fåtaliga hörnor från vänster. Vid det första stolpen blir det en hel del kamp om bollen med Tedjani Diawara inblandad för ÖSKs del. Svårt att säga om det var den unge Rynningespelare som var sist på bollen eller om det egentligen var ett självmål. Mål blev det hur som helst tack vare hans jobb framför mål. Hos BP verkade man rätt missnöjda med hur målet kommit till, men domaren Johan Eriksson från Kumla hade redan bestämt sig för att allt skett på regelrätt sätt.

Bortsett från målen var det BP som hade det mesta av spelet utan att dock komma till speciellt många farliga avslutsmöjligheter. Speciellt i andra halvlek var deras press påtaglig. Men det var först i slutminuterna då ÖSK, redan hunnit skaffa sig sin tvåmålsledning som de kunde testa Marcus Elmersson i ÖSK-målet på allvar. Inga problem dock för Marcus som stod för en övertygande och stabil insats i målet.

Axel Kjäll var mycket nöjd över vinsten, men betonade samtidigt att i den här typen av matcher ser man mer på de individuella prestationerna än på vad laget presterar. Om provspelarna tyckte han:

Axel Påhlsson (Tibro AIK): Axel har vi träffat förut och är nöjda med. Både han och Anton Westerlund gjorde en bra match som mittbackar. Hela backlinjen med tre 97:or och en 95:a (Anton W) gjorde en riktigt bra insats.

Ludvig Fritzon (Tibro AIK): En väldigt allroundkunnig spelare. Jag tycker att han var bra både offensivt och defensivt, bra med bollen med bra fysik och funktionell teknik. Det är en spännande spelare.

Marcelo Barbosa (FC Assyriska): Bra positionsspel. Han låg och städade mycket på mitten, vann boll och fördelade boll på ett bra sätt. Få felpass även om jag önskat lite fler passningar framåt. Han gjorde en jättematch.

Bruno Zanelli (FC Assyriska): Han var bättre på kanten än som forward (där hans spelade andra halvlek). En helt ok insats på kanten där han visade några fina sekvenser där han utmanade.

Tedjani Diawara (Rynninge IK): En spännande spelare. Bra fysik, bra felvänd och även bakom motståndarnas backlinje. Allmänt jobbig för motståndarna att möta. En spännande spelare.

Bloggens utsände tyckte att Marcelo i rollen som balansspelare var ÖSKs bäste spelare i den här matchen. Dynamisk, bekväm med bollen och med ett bra löpsteg. Dessutom rätt fysisk i sitt defensiva spel. Enligt uppgift är han född 1987, vilket innebär att han redan har talangåren bakom sig. Jag tycker ändå, att det inte skulle vara fel att låta honom träna några veckor med A-truppen för att se om han kan hävda sig lika bra i en fotbollsmässigt mer kvalificerad omgivning. Hans brasilianska kollega Bruno Zanelli som snittar ett mål per match hos Assyriska verkade något mer begränsad i de här sammanhangen.

De två unga spelarna från Tibro höll båda en klass i par med de bästa på motsvarande positioner i ÖSKs U-trupp. Om de är intresserade och det går att ordna med skolgång etc skulle de utan tvekan bli en tillgång för ÖSKs utvecklingsverksamhet.

Tedjani Diawara får i dagsläget speltid hos Peder Hessels Rynninge i div 2. Där har han en matchmiljö som är minst lika bra som den ÖSK kan erbjuda. Om ÖSK är intresserade skulle man kanske kunna göra som man gjorde med Christer Lipovac, alltså skriva kontrakt med honom men låta honom spela kvar hos sin moderklubb något eller några år till.

Matchfakta från ÖSKs hemsida.

Laguppställning: Marcus Elmersson – Mirza Turan, Anton Westerlund, Axel Påhlsson, Albin Ödberg – Bruno Zanelli (75), Marcelo Barbosa, Ludvig Fritzson, Christer Lipovac (80) – William Atashkadeh (34), Crespo Kamara (ht)
Ersättare: Joakim Brunnberg (mv), Tedjani Diawara (34), Lukman Murad (ht), Jonathan Lundberg (75), Edvin Ahlnäs (80) och Amel Rastoder

Målen:
13. 1-0 Alhassan Kamara (målvaktsutspark)
78. 2-0 Tedjani Diawara (hörnbök)

Detta bildspel kräver JavaScript.

1 kommentar – kommentera

Mattias

Bra rapport och bra analyser, håller dock inte med
om att Tibrospelarna håller samma klass som våra
bästa U spelare, men kanske kan bli

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.