Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Möte med BP i omstartens skugga

Axel Påhlsson och Ludvig Fritzon från Tibro AIK deltar i kvällens U21-match. (Foto: Skaraborgs Allehanda)

Axel Påhlsson och Ludvig Fritzon från Tibro AIK deltar i kvällens U21-match. (Foto: Skaraborgs Allehanda)


ÖSKs U21-möte med Brommapojkarna i kväll på Behrn Arena ser onekligen ut att vara präglad av den allsvenska omstarten på söndag. Tränarparet Axén och Kjäll verkar inte ha släppt till någon av de spelare de skulle kunna använda mot IFK Norrköping. I stället ställer man upp med en vad man väl får säga är en i högsta grad experimentell elva bestående av spelare från U-lagen uppblandad med två återvändare samt provspelare från när (Assyriska) och fjärran (Tibro).

Intressant i och för sig att Assyriska två brassar Bruno Zanelli Consilieri och Marcelo Barbosa Lins da Silva får en möjlighet att visa upp sig. Större intresse lär dock ÖSKs djupledslöpande anfallsduo Alhassan Kamara och William Atashkadeh tilldra sig. Båda är åter från sina respektive rehabperioder. Från Tibro har den unga mittbacken Axel Påhlsson den här gången fått sällskap till Örebro av mittfältaren Ludvig Fritzson. Denne skulle egentligen ha varit med redan förra gången Tibrospelarna var aktuella, men hade då råkat ut för en skada. På bänken kommer dessutom Rynninges anfallare Tedjani Diawara att sitta. Teddy, som han ofta kallas, är född 1998 och yngre bror till målvakten Ismael Diawara som i år spelar för BK Forward.

För att få plats med sina lånespelare har ÖSK sedan fått lova att stuva om en del bland sina egna U-spelare. Bloggen noterar att Mirza Turan kommer att spela högerback och att Anton Westerlund återbördats till mittförsvaret efter en säsong där han huvudsakligen opererat på mittfältet. Även Christer Lipovac har fått maka på sig och spelar i den här matchen vänsterbräddare.

Laguppställing: Marcus Elmersson (U19) – Mirza Turan (U17), Anton Westerlund (U19), Axel Påhlsson (-97, Tibro), Albin Ödberg (U17) – Bruno Zanelli (Assyriska), Marcelo (Assyriska), Ludvig Fritzson (-96, Tibro), Christer Lipovac (A) – William Atashkadeh (A), Alhassan Kamara (A)
Ersättare: Joakim Brunnberg (mv, U17), Tedjani Diawara (-98, Rynninge), Jonathan Lundberg (U17), Lukman Murad (U19), Amel Rastoder (U19), Edvin Ahlnäs (U19)

Matchen spelas på Behrn Arena med avspark kl. 18:30

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.