Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ekonomiska problem hos Vålerenga

Det går tungt för ÖSKs kommande träningsmatchmotståndare Vålerenga. För några dagar sedan besegrades de i norska cupen av Odd Grenland. Idag kom besked från Voldgiftsretten (motsvarar väl ungefär en svensk skiljenämd) i ett tvistemål med Stabæk. Det rör sig om en spelarövergång där klubbarna inte kunnat komma överens. Skiljenämnden dömde till Stabæks fördel, vilket innebär att Vålerenga skall betala drygt 6 mio NOK till motparten.

For Vålerenga Fotball betyr denne dommen at den økonomiske situasjonen forverres betraktelig. Voldgiftsrettens dom gjør situasjonen enda vanskeligere og mer dramatisk for oss. Vi må få bruke de neste dagene og ukene til å finne en mulig løsning ut av dette, sier styreleder Åge Petter Christiansen i Vålerenga Fotball.

En akut ekonomisk kris i klubben med andra ord och frågan är hur mycket detta påverkar spelare och folket kring laget inför morgondagens träningsmatch.

Vålerenga: Voldgiftsretten har avsagt dom

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.