Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Dam: Onödigt spännande

Ett inte helt ovanligt motiv denna säsong. Hanna Åbom och Sara Sandberg som målgörare. (Foto: ÖSK Söder Dam)

Ett inte helt ovanligt motiv denna säsong. Hanna Åbom och Sara Sandberg som målgörare. (Foto: ÖSK Söder Dam)

När Hanna Åbom gjorde sitt och matchens tredje mål efter 25 minuter kändes saken avgjord. Hemmalaget ÖSK Söder borde kunna se fram emot en promenad i Grönpepparparken. Det trodde nog nästan alla, kanske även Söder spelare – men inte gästerna i P18 IK. I halvtid stod det nämligen 3-2 efter det att gotländskorna fått bättre ordning på sitt spel och tvingat ÖSK Söder till två dyrbara misstag i försvarsspelet. Det som sett ut som en säker trepoängare såg då ut att glida hemmalaget ur händerna.

Lyckligtvis höll man ut till halvtid (det vara bara två minuter dit) så coach Collgård fick snabbt en bra möjlighet att diskutera igenom läget med sina disciplar. Det märktes – i andra halvlek kom det ut ett beslutsamt hemmalag som förde spelet på motståndarnas planhalva. I den 56. minuten byts Sara Sandberg – som suttit på bänken efter förkylningsproblem under veckan – in. ÖSK Söders bästa målskytt behöver bara fem minuter på sig innan hon utökat och förankrat Söders ledning. Sara tog en löpning på Sandra Johanssons raka framspel längs vänsterkanten, skar in och placerade bollen utom räckhåll för målvakten. Sara är riktigt säker i de lägena – det var inte det första målet som stöpts i den mallen i år. Ledningen med 4-2 kändes givetvis betydligt bättre än den uddamålsledning man haft dessförinnan.

Söder lyckades dock inte surfa vidare på sin framgångsvåg utan precis som i den första halvleken tar P18 över mer och mer av spelet. Men några fler mål blev det inte – kanske främst tack vare två matchavgörande räddningar av Ida Lindell i Söders mål. Först en onekligen våghalsig utrusning som avslutades med en glidtackling och med fyra minuter kvar gör hon en snabb fotparad till hörna mot en gotländska som på något sätt slunkit igenom backlinjen med bollen vid fötterna.

Ett lag skall givetvis inte tappa bort en ledning med 3-0 efter mindre än en halvtimme. Men ett lag skall även ha en eloge när man lyckas ta sig samman fast det tar emot och till slut kunna föra matchen till ett lyckligt slut. Obesegrade på hemmagräs som fd. sportchef Ask brukar tycka om att framhålla.

Extra plus i kanten till Hanna Åbom som svarade för Söders snabbaste hat-trick i de här sammanhangen. Mindre än en kvart tog det för henne att tre gånger straffa sina motståndare. En gång från höger, en gång från vänster och den tredje gången var hon först framme på en målvaktsretur efter ett hårt skott av Sabina Håkansson. Framspelare till det första målet var Sophie Söderqvist och det tredje fixade Hanna mer eller mindre på egen hand då hon rann igenom motståndarförsvaret.

Plus i kanten till den outtröttliga Sabina Håkansson och nästan lika löpstarka Freja Olofsson. I backlinjen svarade som vanligt Lisa Sundell för en insats med stort engagemang och ett antal befriande rensningar.

Matchfakta.
11. 1-0 Hanna Åbom (Sophie Sörqvist)
13. 2-0 Hanna Åbom (Sabina Håkansson)
25. 3-0 Hanna Åbom
36. 3-1 Jenn Flynn
44. 3-2 Alice Salomonsson
61. 4-2 Sara Sandberg (Sandra Johansson)

Laguppställning: Ida Lindell – Stina Gävbo, Marie Ståhlberg (k), Lisa Sundell, Sandra Johansson – Camilla Erkisi (63), Joline Jakobsson (75), Freja Olofsson, Hanna Åbom – Sophie Sörqvist (56), Sabina Håkansson
Ersättare: Cassandra Söder (mv), Sara Sandberg (56), Sabina Forsberg (63), Emma Tivemo (75), Hanna Holmgren Karlsson, Klara Thorsén

Eftersom Älvsjö idag besegrade Västerås BK30 med ett segermål till 5-4 i den 94:e minuten. så får Söder Dam får översommra på tabellens tredjeplats medan P18 halkade ner precis under nedflyttningsstrecket. Söderdamerna tar nu semester och nästa match som skall spelas är den 27 juli borta mot Tyresö FF.

Detta bildspel kräver JavaScript.

ÖSK Söder Dam: Hat-trick av Hanna…
NA: ÖSK Söder smyger med i toppen
helagotland.se: Förlorade trots bra prestation
P18 IK: Örebro SK Söder – P 18 IK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.